Belge töreninde konuşan İl Müdürü Sarı; 31/12/2019 tarihli resmi gazetede yayınlanan Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’nin 1 Ocak 2020’de yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandığını, buna göre; süt işletmeleri için çiğ süt işlenmesinde daha önce belirlenen bazı özel hijyen kurallarına uyum süresinin 2021 yılı sonuna kadar uzatıldığını ifade etti.

Sarı, “İlimizde hastalıktan ari hayvancılık işletme sayısı ve onaylı süt işletmesi sayısını bu iki yıl içerisinde artırmamız gerekmektedir. İlimizde vatandaşlarımıza; bruselloz ve tüberkülozdan ari çiftlik hayvanlarından elde edilen, bakteri sayısı Türk Gıda Kodeksinde belirlenen limitlerin altında olan, herhangi bir antibiyotik kalıntısı içermeyen, sağımdan hemen sonra 4 derecenin altına soğutulan ve nakil ile satış esnasında bu sıcaklıkta muhafaza edilerek tüketiciye ulaştırılan sağlıklı ve güvenilir süt teminini hedefliyoruz.

Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren diğer işletmelerimizin de biran önce Hastalıktan Ari İşletme Belgesi ve Çiğ Sütün Piyasaya arzı için yasal gerekliliklerin sağlaması için İl Müdürlüğü’müze başvuru yapmalarını talep ediyorum” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim