Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Alper Zahir ile bazı daire müdürleri ve mahalle muhtarının da hazır bulunduğu inceleme sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Gül, kentleri için yolun öneminden bahsederken, Çorum’un da büyümesine, gelişmesine bağlı olarak yol ihtiyacının doğduğunu dile getirdi.

Ulukavak Mahallesi başta olmak üzere, Üçtutlar, Çöplü, Çepni, Kunduzhan ve Karakeçili mahallelerini ilgilendiren bölgede imar düzenlemesi yaparak, bölgelerde geniş yollar, kapalı otoparklar, yeşil alanlar, Belediye hizmet alanları oluşturduklarını belirten Başkan Gül, Devane bölgesinde şehirde trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan iki ayrı yol çalışması olduğunu hatırlattı.

Bunlardan birinin Kahramançavuş Caddesi ve Hıdırlık Caddesi arasındaki 30 metrelik yol olduğunu ifade eden Gül, bölgeye 1400 metrelik bir yol kazandırdıklarını anlattı.

Gül, Çiftlik Caddesi ile Hıdırlık Caddesini birleştireceklerini, buradaki yolun açılması ile birlikte Osmancık Caddesinin trafik yükünü hafifletileceğini söyledi.

İkinci yol çalışmasının ise; Yeni Belediye Binasının arkasından başlayıp Karakeçili bölgesinde devam eden yol çalışması olduğunu vurgulayan Gül, bu bölgeye de 20 metre genişliğinde ve 1 kilometre uzunluğunda yol yapıldığını kaydetti.

Çorum’u yeşil alanlarıyla, meydanlarıyla, sokak ve caddeleriyle, kamu kurum ve kuruluş binalarıyla, konut alanlarıyla yaşam kalitesini artıran bir şehir haline getirmeye gayret ettiklerini belirten Gül, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Devane Bölgesinde şehrimizde trafiği de önemli ölçüde rahatlatacak olan iki ayrı yol çalışmamız var.

Burada yaptığımız yol çalışmalardan bir tanesi; Kahramançavuş Caddesi ve Hıdırlık Caddesi arasındaki 30 metrelik yol.

Bu bölgeye 1400 metrelik bir yol kazandırıyoruz. Kısaca Çiftlik Caddesi ile Hıdırlık Caddesini birleştiriyoruz. Buradaki yolun açılması ile birlikte Osmancık Caddesinin trafik yükünü hafifleteceğiz.

İkinci yol çalışmamız ise; Yeni Belediye Binamızın arkasından başlayıp Karakeçili bölgesinde devam eden yol çalışmasıdır.

Bu bölgeye de 20 metre genişliğinde ve 1 kilometre uzunluğunda yol yapıyoruz. Yol üzerinde bulunan binalarda kamulaştırma çalışmalarımızın büyük bir bölümünü tamamladık. Yeni Belediye Hizmet Binamızın arkasından Osmancık Caddesine kadar olan kısımda yıkım çalışmalarımızı tamamladık. Altyapı çalışmaları devam ediyor.

Yol trafiğe açıldığında Buharaevler istikametinden, Fatih Caddesi istikametinden gelen trafik, doğrudan Akşemseddin Caddesine çıkabilecek.

Bu bölgede 4 sosyal kültürel tesis alanı, 2 cami alanı, 1 eğitim tesis alanı işaretledik. Bunların dışında hizmet binamızın yanında 1 tane de büyük park var.

Yol çalışmamız olan yerlerde, kamulaştırması tamamlanan binaların yıkımını gerçekleştiriyor ve kısa sürede de enkazını kaldırıyoruz. Alt – üst yapı işlemlerini hızlıca yapabilecek bir duruma getiriyoruz.

Çorum Belediyesi olarak Devane Bölgesinde yapacağımız yeni yolların altyapısının %65’ını tamamladık.

4 bin 800 metre uzunluğunda çeşitli çaplarda kanalizasyon ve yağmur suyu hattımızı döşedik. İçme suyu hattı çalışmamız da yakında başlayacak. Altyapı yatırımı olan kurum ve kuruluşlardan isteğimiz yeni açtığımız bu yollarda alt yapı çalışmalarını bir an önce tamamlamalarıdır. İşlemlerini tamamladığında asfaltlama işlemine geçeceğiz ve hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.

Bunların dışında Gazi Caddesi ile Fatih Caddesini birbirine bağlayan 25 metre genişliğinde 650 metre uzunluğunda bir yol çalışmamız var. Bu yol Albayrak Caddemizin trafik yükünü büyük ölçüde hafifletecek.

Karakeçili yolunda 338 mülk sahibi var. Yol kısmında kalan parsellerde kamulaştırmadığımız çok az bir kısım kaldı. Bu bölgede 3 adet park, 2 kapalı otopark, Karakeçili ve İnayetullah Camilerimizin etrafının genişletilmesi gibi çalışmalar yapacağız.

Bu bölgede de iki kamu binası var. Bilim Sanat Merkezi ve İmam Hatip Lisesi binamız var. Bunlarla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa sürede tamamlayıp binaların yıkımını gerçekleştireceğiz.

Bugün yıkımına başladığımız binaların yıkımının tamamlanması ile yolumuz Akpınar Caddesi ulaşmış olacağız.

Kahramançavuş Caddemizde ise hemşehrilerimizin mağdur olmaları için yolumuzda iyileştirmeler yapacağız. Önümüzdeki yılda bu yolda yapılacak çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz.

Bir buçuk yılda Devane, Karakeçili, Cengiz Topel, Cemilbey Caddesi gibi bölgelerde yaptığımız kamulaştırma ve enkaz bedeli olarak 26 Milyon TL ödedik.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim