Kargı İlçesi’nde elleri ve ayakları bağlanarak ormanlık alanda öldürülen birisi kadın iki kişinin cinayet zanlılarının yargılanması başlıyor.
Olay geçtiğimiz Haziran ayında Pelitcik Köyü ormanlık alanında meydana geldi. Hayvan otlatan çobanlar yerde yatan iki ceset görünce jandarmayı arayıp ihbarda bulundu. Yapılan incelemede biri kadın, diğeri erkek iki kişinin el ve ayakları bağlandıktan sonra tabancayla vurularak öldürüldüğü tespit edilen cesetlerin 20 yaşındaki Murat Y., ve 25 yaşındaki Özlem A’ya ait olduğu belirlendi.
Cesetler, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, Jandarma, cinayetlerin töre cinayetlerinden kaynaklanmış olabileceği olasılığını değerlendirirken, cinayetle ilgili hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı.
Murat Y., ve Özlem A., cinayetlerinin zanlısı İstanbul'da polise teslim oldu. İddiaya göre 1 çocuk annesi Özlem A’nın Murat Y., ile gönül ilişkisi olduğunu öğrenen eşi 28 yaşındaki M.A.'nın cinayeti işlediğini ortaya çıktı. Olayın ardından İstanbul'a kaçtığı tespit edilen M.A. burada polise giderek teslim olduğu bilgisine ulaşıldı.
M.A.,ile birlikte toplam üç kişinin Cuma günü hakim karşısına çıkıp yargılanmalarına başlanacağı öğrenildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim