Çorum Patates Üreticileri Birliği Başkanı Davut Subaşı, birliğin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım’a kutlama ziyaretinde bulundu.
Ziyaretlerinde, Patates Üreticileri Birliği’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Subaşı; birliğin, çiftçileri bilgilendirmek ve onlara yardımcı olmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Çorum’un patates ekim alanları hakkında da açıklamalarda bulunan Subaşı, çiftçilerin sertifikalı tohum kullanması gerektiğine de vurgu yaptı.
CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım’a yeni görevinde başarılar dileyen Subaşı, Çorumlu çiftçiler için de bol kazanç temennisinde bulundu.
Çorum Patates Üreticileri Birliği üyeleri ile bir süre sohbet eden CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ise, ülkede tarımın ve çiftçinin daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi halinde mazotun litre fiyatının 2 liraya düşürüleceğini söyledi.

“ÜRETİM PLANLAMASI YAPACAĞIZ”
Geçen yılın çok kurak geçtiğini, çiftçiler açısından da büyük ekonomik kayıpların yaşandığını belirten Yıldırım, “2014’de son 55 yılın en kurak dönemi yaşandı. Üreticilerimiz de parasal açıdan getirisi yüksek ürünlere yönelmeye başladı. Üretim planlamasının olmaması fiyatların ani düşüş yaşamasına neden oldu. Yani çiftçilerimiz, ürünlerinin karşılığını alamadı” dedi.
CHP’nin iktidar olması halinde tarıma büyük yatırımlar yapılacağını belirten CHP İl Başkanı Yıldırım, “Biz iktidar olunca, üretim planlaması yapacağız. Ani fiyat düşüşünü ve yükselişini önleyeceğiz. Ayrıca, çiftçilerimizin mazotu 2 liradan almalarını sağlayacağız. Bir defaya mahsus olmak üzere de tüm çiftçilerimizin borcunu sileceğiz” diye konuştu.
Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle çiftçinin zor durumda bırakıldığını hatırlatan Yıldırım, “Ülkemiz büyük bir tarım ülkesi. Fakat yanlış politikalar nedeniyle yurtdışından saman ithal eder hale geldik. Bizler bu verimli topraklardan en iyi şekilde faydalanmalıyız. Tarımı destekleyerek, çiftçilerimize eski itibarını yeniden kazandırmalıyız. Bunun için hazineden daha fazla yardım alacağız. Bölünen arazilerin de birleştirilmesini sağlayacağız. Ülke iyi yönetilir, birlik ve kardeşlik sağlanırsa üretici de vatandaş da mutlu olur. Güneş herkes için eşit doğar. Biz de tüm vatandaşlarımıza eşit davranacağız. İnsanları ayrıştırmadan, ötekileştirmeden çalışacağız. Güneşli, güzel günler göreceğiz” dedi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim