Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sağlayacağı güçlü yönetim sayesinde refah ve kalkınmanın hız kazanacağını, millî gelirin artacağını, gelir grupları arasındaki dengesizlik azalacağını ve yerlilik oranının artacağını ifade eden Aras, Türkiye’nin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi doğrultusunda, küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacağını vurguladı.
Türk tarımının, rekabetçi yapısının geliştirilmesi, tarım kesiminin kalkınmadan ve artan refahtan daha fazla pay alabilmesi için, tarım sektörünün ekonomik sistemde daha çok işlevinin olması gerektiğini anlatan Aras, 27.Dönem seçimlerinde MHP tarafından sunulan çözüm önerilerini sıraladı.
Gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracaklarını belirten Aras, Hazine ile olan arazi uyuşmazlıklarını gidereceklerini ve 2/B sorununun adil ve hakkaniyete uygun şekilde çözüme kavuşturacaklarını, Ecrimisil uygulamasından kaynaklanan sorunların giderileceğini, Çiftçinin vergi ve prim yükünü hafifleteceklerini, Çiftçinin kullandığı mazot üzerindeki vergileri kaldıracaklarını, sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacağını ayrıca Tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin vergi yükünü düşüreceklerini anlattı
Milliyetçi Hareket Partisi olarak Milli tarımı geliştirmek, çiftçileri kendi topraklarından ekmek kazanır bir hale getirmek istediklerini anlatan Aras, “Ayrıca sağlık ve gıda güvenliği, Milliyetçi Hareket Partisi’nin en önemli gündem maddeleridir. Bize göre Türk Milletinin sağlığı, huzuru ve refahı her şeyden önce gelir. Eğer tarımımızı etkileyen veya bir çiftçimizin ekmeğiyle ilgili bir mevzu varsa bunlara karşı ciddiyetle harekete geçmek boynumuzun borcudur” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim