Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan'ın başkanlığında yapılan toplantıya; Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, İskilip Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan, Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, Uğurludağ Ziraat Odası Başkanı Davut Saygı, Boğazkale Ziraat Odası Başkanı Ahmet Meteoğlu, Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karadereli, Dodurga Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Göker, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Ortaköy Ziraat Odası Başkanı Mürsel Öncül katıldı.

Çorum Ziraat Odası Başkanlığının toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda çiftçiler ile ilgili sorunlar ele alındı.

Çiftçilerin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, 2017 yılında Çorum'da meydana gelen kuraklıktan dolayı aşırı verim kaybı yaşandığı için çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının ertelenmesi konusunda gerekli tüm kurum ve kuruluşlarla görüşmelerin yapılması konusunda karar alındı.

Toplantından sonra açıklamada bulunan Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum’da özellikle de Laçin, Osmancık, Kargı, İskilip ve Bayat yörelerini kapsayan çeltik ekimlerinin fiyatlarının henüz açıklanmaması sebebiyle bir belirsizlik oluştuğu söyledi. Çeltik fiyatların bir an önce açıklanmasını isteyen Sayan, bu konu da gerekli kurumlarla irtibata geçeceklerini ifade etti.

Akaryakıta yapılan zamlara da değinen Sayan, "Çiftçilerimizin en büyük girdisi olan mazot fiyatlarının artması bu sene özellikle bölgemizde meydana gelen kuraklıktan dolayı aşırı verim kaybı yaşayan çiftçilerimizi yeni ekim sezonunda maddi sıkıntıya sokacaktır" dedi.

Toplantıdan sonra Emek Lokantası'nda oda başkanlarına yemek ikramında bulunuldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim