Ziyarette konuşan kooperatif başkanları, “Hükümetimizin ve sizlerin desteği ile hayvancılık kooperatiflerimizi kurduk. Geri ödemelerle ilgili ertelemelerden de faydalanıyoruz. Teşekkür ediyoruz. Süt ve hayvan fiyatlarıyla ilgili piyasalardaki dalgalanma üyelerimizi olumsuz etkiliyor. Yeni kredi ihtiyaçlarımızla ilgili çalışma yapılması için hükümetimizden destek bekliyoruz” dediler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uslu, “Tarım ve hayvancılık alanında desteklemelerimiz devam etmekte. Mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı. Şu an Ziraat Bankası aracılığıyla da yapılıyor. Toplamda Çorum’a yaklaşık 28 milyon lira ödeme yapılacak. Her zaman çiftçimizin, emektarımızın yanındayız. Hükümetin vermiş olduğu fırsatları iyi değerlendirmemiz, iyi analiz etmemiz, akılcı bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Fırsatları fırsatçılığa çevirmeden, kul hakkını gözetmemiz önemli. Mağdur olmamak için kurallar çerçevesinde verilen imtiyazları gerektiği gibi kullanırsak hep birlikte kazanır ve kalkınırız. Talebinizi ilgili kuruma ileteceğiz. İmkânlar ölçüsünde gereken yapılacaktır” dedi.
Ziyarete; Mecitözü - Tanrıvermiş Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sabri Boyraz, Muhasip Üye Haluk Yıldız, Çayköy, Doğla ve Kargı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özer, Karacuma ve Yeşilova Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Hüseyin Ayvaz, Merkez - Üyük Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Abdulvahap Özkaya, Boğabağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Şarlavuk katıldı. Ziyarette ayrıca Ak Parti Mecitözü İlçe Başkanı Alişan Yaşar da bulundu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim