Esençay ve Eskiköy havzası köylerinde kiraz üretimi yapan üreticilerin talebi üzerine, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Orhan Sarı, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Perihan Durna ve Orser Kontrol ve Sertifikasyon Ltd. Şti. Genel Müdürü Nurper Mortaş’ın yanı sıra uzman teknik personel ve üreticiler katıldı.

Toplantıda organik üretimde üretici, yüklenici firma, sertifikasyon kuruluşu, Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluk ve hakları, sertifikasyon şartları, sözleşme koşulları ve organik tarım mevzuatı çerçevesinde tarafların yükümlülükleri gibi konularda üreticilere bilgi verildi.

Öte yandan bölge üreticileri de yaşadıkları zorlukları ve sorunları dile getirerek pazarlama başta olmak üzere üretim ve organik tarım sertifikası almak için geçiş süreci içerisinde yaşanan problemler hakkında kendilerine destek verilmesi talebinde bulundular.

İl Müdürlüğü personeli tarafından ise gübre kullanımı ve pestisit kullanımı konularında daha önce yapılan eğitim çalışmaları hatırlatılarak, üreticilere yetiştirme teknikleri ve kullanılacak ilaç ve gübreler hakkında her türlü desteğin verilebileceği dile getirildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim