Ticaret Borsası’na ilk ürünün gelmesi nedeniyle “hasat bayramı” adı altında bir etkinlik düzenlendi.
Siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda ismin katıldığı programda ilk olarak eski usul ile alım satım seremonisi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün başkanlığında düzenlenen açık artırma usulü ile yapılan satışta buğdayın kilosuna 10 lira verildi. Bunun üzerine salonda bulunan çiftçiler, “Biz açız aç, siz burada neyin peşindesiniz” diyerek, tepkilerini dile getirdiler. “Bu memlekette 5.5 liraya buğday satılıyor. Çiftçinin halini görmüyor musunuz” diyen çiftçiler, satış salonunu terk etti.
Satış salonunda bulunan protokol üyeleri ise yaşanan protesto karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, ayağa kalkarak yaşanan tartışmayı izlerken, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise tartıştığı bir çiftçiye “Senin ne kadar buğdayın varsa ben alacağım” dedi.
Protokol üyeleri salondan çıkarken bir başka çiftçi ise kendisinin Ak Parti’ye oy verdiğini ancak buna rağmen çiftçilerin sesine kulak verilmediğini belirterek, sorununu anlatmaya çalıştı. Protokol üyeleri ise “Burası tartışılacak yer değil” diyerek, dışarı çıktılar.






(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim