Çiftçi, “Değerli ellerinde doğduğumuz, huzur dolu kucaklarında dünyaya sevgiyle güvenle ve şefkatle adım attığımız, ağrı çeken annenin ve ailenin acısını ve mutluluğunu paylaşan ebeleri sevgi ve saygıyla anıyorum” dedi.

Varlığının insanlık tarihinin başlangıcı ile bir olduğunu söyleyen ve saygın bir meslek olduğuna değinen Çiftçi, “Olan ebelik mesleğinin ülkemizde meslekleşme sürecinde gelindiği nokta ise içler acısıdır. Aile Hekimliği Sistemine geçişte, sağlık hizmetlerinin en temel yapı taşı olan ebe ve hemşirelerin unvanları yok sayılmıştır” ifadelerini kullandı.

Artan iş yüküyle beraber, yeterli sayıda çalışan istihdamının sağlanmaması nedeniyle tüm sağlık personellerinin aile ve sosyal yaşamını olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Çiftçi, “Yıpranma payı hakkının 90 gün olmasını, bu hakkın sağlık çalışanlarının tümünü kapsamasını ve halen görev yapan personele geçmişe etkili olarak uygulanmasını, döner sermaye, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, yeterli sayıda kadrolu personel istihdamının sağlanmasını istiyoruz” dedi.

(Haber Mekezi)

Editör: TE Bilisim