CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, çiftçilerin gerek yaz mevsiminin yağışsız, kurak geçmesi, gerek aşırı sıcaklık, dolu yağışları ve pandemi süreci nedeniyle büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, çiftçi borçlarının 1 yıl süreyle faizsiz bir şekilde ertelenmesini istedi.

Tahtasız, Çorum Merkez Sarimbey Köyü’nde çiftçilerin sorunlarını dinleyerek, hasat döneminin başlaması nedeniyle ayçiçeği tarlasında incelemelerde bulundu.
Daha önce haşhaş, patates, soğan üreticilerinin sorunlarını dinleyen ve taleplerin karşılanması için girişimlerde bulunan CHP İl Başkanı Tahtasız, şimdi de Sarimbey Köyü’nde ayçiçeği üreticileriyle buluştu.
Ürün sezonunun yağışsız ve kurak geçtiğine dikkati çeken Tahtasız, aşırı sıcaklık, dolu gibi etkenler yüzünden bu sene büyük bir verim kaybı yaşandığını, pandemi süreci nedeniyle de çiftçilerin sıkıntı içerisinde olduğunu anlattı.
Çiftçi borçlarının en az 1 yıl süreyle faizsiz bir şekilde ertelenmesini talep eden Tahtasız, sorun ve talepleri Genel Merkez’e ileteceklerini, TBMM nezdinde çözüm bulmak için girişimlerde bulunacaklarını, her zaman ve her koşulda çiftçinin, üreticinin yanında olduklarını açıkladı.
Tahtasız’a Sarimbey Köyü ziyareti sırasında; Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Başkan Yardımcısı Duran Aslan, İl Genel Meclis Üyesi Suat Atalay ile bazı parti yöneticileri de eşlik etti.

Editör: TE Bilisim