Gelecek nesillere yönetilebilir bir Türkiye bırakmanın önemine dikkat çeken Karadağ, “Asıl bu sistem gelecek nesillerimiz için değişmelidir. Çocuklarımız ve gençlerimizin daha yaşanılabilir bir Türkiye’de hayatlarını sürdürebilmeleri için sistem değişikliğine ihtiyaç vardır. 16 Nisan tarihinde gerçekleşecek referandumdan evet çıkacağına olan inancımız tamdır. Çünkü milletimiz bu referandumda geleceğini oylayacağını biliyor” dedi.

Gençlerin bu ülkenin istikbali olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Karadağ, gençlerin sürekli tenkit edildiğini ve memleket meselelerinden uzak olmakla suçlandığını dile getirdi. Eleştirilen gençliğin 15 Temmuz sürecinde memleketine ne kadar sahip çıktığını bütün dünyanın gördüğünü ifade eden Karadağ, “Gençlerimiz mutlu ve gelişmiş bir Türkiye’nin umududur. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemizin geleceğinin garantisi olan gençlerimize 18 yaşında seçme ve seçilme hakkı tanınıyor. Yarının Türkiye’sini yönetecek olan gençlerimize 18 yaşında siyaset yapma ve temsil etme hakkı tanınıyor. Bu yasa tasarısı başta Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın olmak üzere AK Parti kadrolarının gençliğe olan güvenini bir kere daha ortaya koyuyor. Gelecekte ülkemizi yönetecek olan gençlerimizi bugün ülkenin idaresine ortak etmek gelecek için son derece önemlidir.

Yeni sistem ile birlikte çift başlılık ortadan kalkmış olacak. Hükümetler ve Cumhurbaşkanlığı makamı arasındaki fikir ayrılıkları ortadan kalkmış olacak. Daha istikrarlı bir yönetim sistemi, daha hızlı karar alan, daha hızlı icraat ve reform yapan bir yönetim modeli oluşacaktır. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yetkileri birleştiriliyor, Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor böylece çift başlılık ortadan kalkıyor” dedi.

(Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim