İl Genel Meclisi CHP Grubu üyeleri Yıldız Bek, Burçin Solmaz Polat, Haydar Erdem, Satılmış Kökçü ve Dilaver Yıldırım, parti binasında yaptıkları basın açıklamasında İl Genel Meclisi komisyon seçimlerinde AK Parti grubunun CHP’lilere komisyonlarda yer vermemek ve tek başına çalışmak için komisyon üye sayısını düşürerek ayrışma ve uzlaşma karşıtı yüzünü gösterdiklerini anlattı.

CHP grubu adına konuşan Burçin Solmaz Polat, her fırsatta birlikte olunduğu ve uzlaşma içinde çalışıldığı mesajı veren AK Parti grubunun bu tavrıyla komisyonlarda dahi farklı fikirlere tahammülü olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Şu anda komisyonlarda sadece AK Partili üyelerin bulunduğunu anlatan Polat, bu görüşün 16 Nisan’ın provası olduğunu, 16 Nisan’da kurulmak istenen tek adamlı ve tek partili düzeni AK Partililerin şimdiden tavırlarıyla İl Genel Meclisi’nde kurduğunu belirtti.

Çorum için yapılan tüm faydalı işlerde CHP grubu olarak destek olduklarını ve mecliste oy birliği ile kararlar çıkarıldığını anlatan Polat, artık AK Partinin alacağı kararları sadece kendinin inceleyeceğini, kendinin araştıracağını ve kendi düzenleyeceği raporlarla başka parti gruplarının görüşünü almadan oy çokluğu ile karar alabileceklerini söyledi.

Burçin Solmaz Polat, “Sadece AK Partili üyelerden oluşan komisyon raporlarının tarafsız ve adil olmayacağı apaçık ortadadır. Bizlerin komisyonlardan uzaklaştırılmasının nedeni de budur. Mecliste 38 üyeden 31’i Ak Partili iken yapılan oylamada sonucun demokratik olduğundan söz edilemez. Çıkan sonuç yasal olabilir ancak asla demokratik ve uzlaşmacı değildir. Bölücü ve ayrıştırıcıdır.

AK Parti’nin bu ayrıştırıcı tek partici ve kutuplaştırıcı tavrı birlikte çalışmamıza gölge düşürmüştür. Bu tavır, kendi partisinden olmayanlara karşı tahammülsüzlüklerinin bir göstergesidir. Çorum tek bir zihniyete ait bir il değil, bütün renkleri bir arada bulundurup birlikte yaşamanın güzelliğine örnek verilecek bir şehirdir.

AK Partili olmayanlara karşı oluşan bu tahammülsüzlük, bu bölücü ve ayrıştırıcı tavrın 16 Nisan’da ne boyutlarda karşımıza çıkacağı apaçık ortadadır” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim