CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, yaşanan çirkin saldırının sadece kendi partisinin ve Ali Rıza Suludere’nin sorunu olmadığını belirterek, “Bu olay tüm Çorum halkının sorunudur” dedi.
CHP İl Başkanı Suvacı dün Merkez İlçe Başkanı Suludere ve çok sayıda partili ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.
Çorum Park önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat; Belediye Meclis Üyeleri Özgür Kılıç ve Levent Çöphüseyinoğlu’nun yanı sıra Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk ve çok sayıda kişi katıldı.
CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, önceki akşam Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’nin Parti’den evine gitmek için Gazi Caddesi üzerindeki aracına yöneldiği sırada, daha önce de park ücreti nedeniyle münakaşa yaşadığı otopark görevlileri tarafından saldırıya uğradığını hatırlatarak, “Merkez İlçe Başkanımız Suludere’nin üstelik 14 yaşındaki çocuğunun gözü önünde darp edilmesini şiddetle kınıyoruz. Hele de Suludere’nin daha önceden şikâyetçi olduğu otopark görevlilerinin savcılık tarafından serbest bırakılması kabul edilir gibi değil. Bu olaylara sebebiyet verenleri de kınıyoruz. Bu olay sadece CHP’lilerin ya da Ali Rıza Suludere’nin olayı değildir. Bu, bütün Çorum halkının içinde bulunduğu sıkıntıların bir sonucudur.” diye konuştu.
Cadde üzerindeki ücretli otopark uygulamasının başından beri yanlışlıklarla sürdürüldüğüne dikkat çeken Hasan Suvacı, “Ücretli otopark uygulaması hiçbir mahallede başlatılmadan, Bahabey Caddesi’nde uygulanmaya konulmuştur. Bu konuda bile mahalleler arasında ayrımcılık yapılmıştır. Basın organlarında ücretli otopark uygulamasının olumsuz yankıları yer bulurken, bu sözleşmenin feshedilmesi için illaki CHP Merkez İlçe Başkanı’nın darp edilmesi mi gerekiyordu? Bu haksız uygulamaya Belediye tarafından son verileceği inancını koruyor ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yaşadığı talihsiz olayı basın mensuplarına anlatan Ali Rıza Suludere ise daha önce park görevlileri tarafından tehdit edilmesi üzerine şikâyetçi olduğunu, dün (önceki gün) de yine aynı kişiler tarafından bu kez saldırıya uğradığını söyledi. Suludere haklarında şikâyetçi olduğu 5 kişinin, kendisinden önce karakoldan ayrıldığını dile getirdi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim