Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Teşkilatı, Muharrem Ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Parti binası önünde gerçekleştirilen aşure dağıtımına CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, Belediye Meclisi üyeleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Aşure duasının okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Hasan Suvacı, Kerbela şehitleri için aşure dağıttıklarını belirterek, başta kadın kolları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Muharrem ayının 10’uncu gününde Hz. Hüseyin ve 70 yakınının Kerbela’da şehit edilmesinin yıldönümünde Kerbela’nın acısını yüreklerin derinliklerinde yaşayan Müslümanlara düşen hayati ve tarihi görevin Kerbela’yı doğru anlamak, doğru okumak, doğru anlatmak ve ondan ders çıkartmak olduğunu belirten Suvacı, “Asla tarihin acılarından yeni acılar üretmek, hüzünleri yeni hazanlara dönüştürmek değildir.

Kerbela, bütün Müslümanların kalplerini birleştirerek tek bir vicdana dönüştürmektir. Kerbela’nın bize öğrettiği en büyük mesaj; birlik, beraberlik ve kardeşliktir.

Eğer bu mesajı hayata dönüştürebilseydik İslam coğrafyası bugün hüznü, matemi ve acıklı hikâyeleri yaşamayacak, kan gölüne dönüşmeyecekti. Hz. Hüseyin’in asaletini ve ahlakını benliğimize almak, onun destansı duruşunu, yiğitliğini gençliğimize ve nesillerimize tanıtmak bizim için bir görevdir.

Bu vesile ile tüm Kerbela şehitlerini, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Aşurelerimiz hak katında kabul olsun” dedi.

Suvacı, aşurenin yapımında emeği geçen Kadın Kolları üyelerine, Yıldızpark personeli ve aşçılarına teşekkür ederek konuşmasını sona erdi.

Etkinlik sırasında CHP Kadın Kolları tarafından hazırlanan aşure vatandaşlara dağıtıldı. Partililer ve vatandaşlar, aşureye yoğun ilgi gösterdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim