Postane önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, İl Gençlik Kolları Başkanı Veli Can Çalıkuşu, Belediye Meclisi üyeleri, milletvekili aday adayları Cengiz Atlas, Turgut İlgü ve Dinçer Solmaz ile partililer katıldı.
Basın açıklamasında konuşan CHP Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Veli Can Çalıkuşu,”CHP’li gençler olarak Türkiye’de artık kadınların şiddet görmesini istemiyoruz. Dilediğimiz artık bu konuyla ilgili eylem yapmamaktır. Dileğimiz artık yaşanılan bu acıların son bulmasıdır. Bu sorun biran önce çözülmeli ve toplumumuz biran önce duyarlı bir hale gelmelidir” dedi.
Türkiye’de kadına şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulayan Çalıkuşu, sadece 2014 yılı içerisinde Türkiye’de 294 kadının gördüğü şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getirdi.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru’nun kadına şiddete karşı birer konuşma yaptığı programın sonunda Gazi Caddesi ve Bahabey Caddesi üzerindeki esnaf ve vatandaşlara üzerinde ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı stikerler arabaların camlarına yapıştırılmak üzere dağıtıldı.


(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim