10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Güleryüz Dinlenme Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltıya CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Özgür Kılıç, CHP İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, CHP İl ve İlçe yönetim Kurulu üyeleri ile Çorum’da görev yapan basın mensupları katıldı. Kahvaltıya CHP İl Başkanı Hasan Suvacı yurt dışında olması sebebiyle katılamadı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan CHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludure, basının demokrasinin en temel unsurlarından birisi olduğunu söyledi.

Demokratik toplum düzeninin ve diğer temel unsurlar ve basının katkısı ile sağlandığını belirten Suludere, “ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarlamada, bir millete gereksindiği fikir gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir” diyerek basının toplumun aydınlatılmasında rolü en güzel şekilde açıklamıştır” dedi.

Suludere, basının “ milletin sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşulunun ise basın özgürlüğü olduğunu kaydetti. Demokratik ülkelerde basının 4.kuvvet olduğunu hatırlatan Suludere, “Gezetecilik zor ve meşakkatli bir iş olduğu gibi, aynı zamanda bir kamu görevidir. Gazeteciler kamuoyunun gözüdür, kulağıdır, vicdanıdır. Bağımsız ve özgür basın halkın haber alma hakkının ve demokrasinin de teminatıdır” diye konuştu.Suludere kahvaltı sonunda programa katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim