CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Birlik ve Dayanışma Yemeği"ne, CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, CHP Çorum eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP’li ilçe başkanları, eski il, ilçe başkanları, Belediye Başkanları ile CHP’li diğer üyeler ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği yemeğin açış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, “Şeker mitinginin düzenlenmesinde emeği geçen CHP Çorum İl Yöneticileri ve Merkez İlçe Yöneticileri, Çorum İlçe Başkanları, İl Kadın Kolları, İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Halk- Lis’lilerden oluşan CHP Çorum örgütlerime teşekkürü bir borç bilirim ve huzurlarınızda ekibime sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Gecede konuşan Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise gerçekleşen şeker mitingiyle ilgili, “Çorumlular güzel bir sınavdan geçtiler. Aldığınız not güzel bir not, tebrik ederim. Burada güzel bir dayanışma oldu. Şeker pancarı üreticilerinin sesini tüm dünyaya duyurduk. Bu kıymetli emeğe herkes omuz verdi, güç verdi ama bilesiniz ki bunun lokomotifi siz kıymetli Çorumlulardınız, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak birlik olmanın önemine dikkat çeken hemşehrimiz Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “15 yıldır Ak Parti yönetimi tarafından yönetiliyoruz. Ben şunu biliyorum ki tarih geriye doğru yürümez. Dönemsel olarak kötü zamanlar şimdiki olduğu gibi geçirebiliriz ama tarih geriye yürümez. Bunlar rant ortaklığı, para ortaklığı. Bunlarda ilke yok, bunlarda değer yok, bunlarda inanç yok. Bunlarda kıble sermaye. Para bitti ortaklık bitti. 15 Temmuz’da olduğu gibi birbirlerine girdiler ve devam da ediyorlar. Ekonomi bitik, dışarıda herkes düşman, içeride neredeyse fiili ayrılık boyutuna getirecek ötekileştirme varken bunlar halâ iktidarını devam ettirebiliyorsa suçun büyüğü de bizde. Cumhuriyet Halk Partisi bunların karanlığına son verecek en büyük örgütlü güçtür. Cumhuriyet Halk Partisi kim? Cumhuriyet Halk Partisi sizlersiniz, bu yüzden elinizi taşın altına koyun. Biraz fazla çalışacağız, biraz sorumluluk alacağız, AKP iktidarını hak ettiği yere göndereceğiz. Biz haklıyız, biz kazanacağız. Gelin birlik olalım, gelin omuz omuza verelim, gelin örgütümüze destek olalım, denenmiş yolları denemeyelim, yeni yollar bulalım. Biraz daha çok çalışalım ülkeyi aydınlık yarınlara çıkaralım çünkü biz haklıyız biz kazanacağız. Biz bir ilke uğruna bir araya gelmiş partiyiz. Sizlerin sayesinde onları mutlaka yeneriz” şeklinde konuştu.

Dayanışma gecesi KADEŞ Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle sürerken KADEŞ Halk Oyunları ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Emine Özten öncülüğünde halk oyunları ekibi ise geceye katılanlar tarafından büyük beğeni aldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim