Parti binası önünde gerçekleştirilen aşure dağıtımına TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
CHP’nin aşure dağıtımı sırasında bir konuşma yapan İl Başkanı Hasan Suvacı, Kerbela şehitleri için aşure dağıttıklarını belirterek, başta kadın kolları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Milletvekili Tufan Köse ise Kerbela şehitlerinin yası için tutulan Muharrem orucundan sonra dağıtılan aşurenin önemli bir ritüel haline geldiğini belirterek, “Aşure gibi hep bir arada olmalıyız” dedi.
Aşure dağıtımının kadın kolları tarafından organize edildiğini ve her sene yapıldığını kaydeden Köse, emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Suvacı ve Köse’nin konuşmasının ardından Ulucami emekli imam hatibi Hasan Kestek’in okuduğu dua ile birlikte aşure dağıtımına başlandı.
Etkinlik sırasında CHP Kadın Kolları tarafından hazırlanan aşure vatandaşlara dağıtıldı. Partililer ve vatandaşlar, aşureye yoğun ilgi gösterdi.




(Taner ŞİMŞEK)
 
Editör: TE Bilisim