Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, cumhuriyet rejiminde demokrasi, hukuk, insan hak ve özgürlükleri ve yasama hakkı bulunduğunu belirterek, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz bir durum karşısında başvuracağı bağımsız mahkemeler karşısında herkesin eşit olduğunu ayrıca adaletin işlediği yerde insanların mağdur olamayacağını kaydetti.
Cumhuriyetin ilanı ile birlikte toplumdaki eşitsizliklerin belirlenerek yasalarla bertaraf edildiğini dile getiren Melda Özüdoğru, cumhuriyetin ilanı ile birlikte kadının kölelikten çıkarılarak hak ve özgürlüklerine kavuşturulduğunu anlattı.
İnsanların ancak diktatörlükte atık olabileceğini söyleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, bu sistemlerde diktatörün tek belirleyici olduğunu, kimsenin hakkını savunamadığını ve mahkemelerin adalet dağıtamaz hale geldiğini söyledi. 1923 yılından beri yaşanılan demokrasiden ve kadınları birey yapan hak ve özgürlüklerden vazgeçmeyeceklerini belirten Özüdoğru, gerekirse bu uğurda can vermeye hazır olduklarını ifade etti.
(ERKAN BAYATLI)
Editör: TE Bilisim