Geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda kansere yenik düşen Kars Kadın Kolları Başkanı Arife Kaçar’ın anısına adı verilen toplantıda, parti içi çalışma ve eğitim programları değerlendirildi. Toplantıya CHP Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve 81 ilin kadın kolları başkanları katıldı.
Ülkenin ekonomik ve siyasal olarak felaket yaşadığını ve kıyıların yağma düzenine teslim edildiğini söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse; "Analar ağlamasın, diyen iktidar analar üzerinden siyaset yapıyor, Doğusunda iç barış kaybolmuş, bir yandan IŞİD vuruyor, bir yandan PKK. Babasız çocuklar, kocasız kadınlar, evlatsız ana babaların çığlıkları dört bir yanı sarmış durumda. İktidar, güzel ülkemin ormanlarını, kıyılarını, suyunu talan ve yağma düzenine teslim etti. Ekonomik kalkınma olarak gösterilen madenlerden HES'lerden geriye talan edilmiş topraklar kalıyor. Ekonomik düzen kötüye gidince de ilk önce kadınlardan vazgeçiliyor" dedi.
Kadın Kolları Genel Başkanı’nın konuşmasının ardından illerden gelenler de birer konuşma yaptı. Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, “Bir Cumhuriyet kadını olarak Mustafa Kemal Atatürk’e vefa borcumuzu ödemek için projelerimizle sahada olacağız” diyerek, “Çalışmalarımızla kadın kolları olarak iktidara yürümeyi hedefliyoruz” dedi. Yalçın, Çorum’da neler yaptıkları ile ilgili geniş bir sunum da yaptı.
CHP’li kadınlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da Kuşadası’nda kutladı. CHP İlçe Örgütü ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalara katılan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, misafirperverlikleri nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve CHP İlçe Başkanı Nail Özazman’a teşekkür etti.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim