CHP Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke önderliğinde CHP'li kadınlar, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çorum’daki Köy Enstitü kökenli emekli öğretmenleri ziyaret ederek, öğretmenler günlerini kutladılar.

CHP'li kadınlar, günlerini kutladıkları emekli öğretmenlere birer çiçek takdim ettiler.

Emekli öğretmenlerin günlerini kutlayan CHP Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, “Hepimizin üzerinde emeği olan siz değerli, elleri öpülesi öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” dedi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLER ANILARINI TAZELEDİLER

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Güneş ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Temam Çakar ve Seliha Beker’in de eşlik ettiği ziyaretin ilk durağı; Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunlarından emekli öğretmen Ali Nazmi Er’in Yeniyol Mahallesi’ndeki evi oldu.

Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün 1951 yılı mezunlarından, emekli gazeteci Bilhan Er ve CHP eski il yöneticilerinden Ümit Er’in de babası olan 88 yaşındaki emekli öğretmen Ali Nazmi Er, ziyaretten dolayı CHP’li kadınlara teşekkür etti.

Hoş bir ortamda geçen ziyarette, 1950'li yıllarda kapatılan Köy Enstitüleri ile ilgili anılarını da tazeleyen emekli öğretmen Ali Nazmi Er, “Köy Enstitüleri kapatılmasaydı, ülkemiz bugün daha iyi bir noktada olurdu” diye konuştu.

CHP’li kadınlar, daha sonra Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden Hasanoğlan Enstitüsü mezunlarından emekli öğretmenler Ali Rıza Taşkırdı, Ali Öztürk (90) ve Hamdi Şentürk’ü ziyaret ederek, günlerini kutlayıp, birer çiçek takdim ettiler.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim