Çorum Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Saat kulesi yanından başlayan yürüyüşe farklı gruplardan da gençler katılırken, cumhuriyeti öven sloganlar atan gençler Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’nda konuşan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelesi kahramanları, şehitler ve gazileri anarak başladığı konuşmasında, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin 1.ve 2. İnönü Savaşı, Sakarya Meydan Muharebesi ve Çanakkale Zaferi sonrasında ülkenin bağımsızlığını kazanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ifade etti.

Tarihte daha önce oynanan oyunların halen oynandığını, ordunun dağıtılmak ve itibarsızlaştırılmak istendiğini belirten Suvacı, bayramların yozlaştırılmak istendiğini, birlik ve beraberliğin bozulup yüce Türk Milleti’nin ayrıştırılarak birbirine düşman edilip kindar nesiller yetiştirilmek istendiğini anlattı.

Suvacı, “Allah’ın izni, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehit dedelerimizin sayesinde hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yaşıyoruz. Bugün ezanımız okunuyor, şanlı Türk Bayrağımız dalgalanıyorsa bu kazanılan zaferin sonucudur. Geleceğin teminatı gençlerimiz, ilelebet Cumhuriyeti ve devletimizi koruyacaklardır” dedi.

Halk-Lis Başkanı Mert Suludere de konuşmasında 30 Ağustos tarihinde ilk defa Türkler’in insanlığa sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı dik durabilmenin yollarından birini gösterdiğini anlattı.

CHP Çorum il Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül de yaptığı konuşmada, “Milli bayramlarımızı, kurucu iradenin kazanılan zaferlerini unutturmaya çalışanlara, gereken cevabı Cumhuriyetin çocuklarının meydanlarda verdiğini ifade etti. Memleketin dört bir yanında 30 ağustos Zafer Bayramı’nın büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam ettiğini belirten Topkül, 30 Ağustos’un milletin gururu olduğu gibi tapusu ve toprakların da garantisi olduğunu söyledi.

Topkül, “Biz Türk gençliği milli bayramların, 30 Ağustos’un bilincinde bir nesil olarak yetiştiğimiz gibi, gelecek kuşakların da bu bilinçle yetişmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından gençler zeybek gösterisi yaptı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim