Tahtasız, zabıtanın özellikle içinde bulunduğumuz koronavirüs salgını sürecinde önemli bir görevi yerine getirdiğini ve kendi hayatını riske atarak insanlığa hizmet verdiğini belirterek, Çorum Belediyesi’nde görev yapan ve evinde karantina altında tutulan personele geçmiş olsun dileklerini iletti.

Zabıta personelinin gece gündüz büyük bir fedakarlık içerisinde görev yaptığının altını çizen Tahtasız, koronavirüsle mücadele çalışmalarında zabıtanın katkısının büyük önem arzettiğini ifade etti.

Tahtasız, “zabıtanın temel taleplerinden birisi olan 10 hizmet sınıfı olarak yapılan 657’deki sınıflandırmaya 11. hizmet sınıfı olarak ‘zabıta hizmetleri sınıfı oluşturulmalı’. Bunun yanında fazla mesai sorunu zabıta arkadaşların yaşadığı en önemli sorundur. Yaptıkları işin gereği sağlık ve hayat riski taşımaları zabıtalara ek ödeneği gerekli kılmaktadır. Fiili hizmet zammından yararlanmaları gerekiyor. Ayrıca zamanında görevde yükselme sınavı yapılmalıdır” dedi.

Tahtasız, zabıtaların sorun ve taleplerini takipçisi olacaklarını bildirdi.

Tahtasız’a Zabıta Müdürlüğü’nü ziyareti sırasında; Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, il yöneticilerinden Meftun Karatepe ve Belediye Meclis Üyesi Nazik Bulut eşlik etti.

Ziyaret sırasında zabıtanın kuruluş yıldönümü anısına pasta kesildi.

Editör: TE Bilisim