CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Eke ve bazı partililerle birlikte Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Çorum Temsilcisi Şeyda Çimen’i ziyaret ederek, gönüllü olarak sokak hayvanlarına sahip çıkmaları nedeniyle teşekkür etti. CHP heyeti, sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere mama desteğinde bulundu.

SAHİPSİZ HAYVAN POPÜLASYONU KONTROL ALTINA ALINMALI
CHP İl Başkanı Tahtasız, sokak hayvanları konusunda pek çok STK’nın kısırlaştırılma konusunun hızlandırılmasını istediğini, Çorum’da tam olarak kaç tane sokak hayvanı var bilinmediğini, bunun için belediyelerin, Valilik, Özel İdare, muhtarlıklar vasıtası ile öncelikle sokak hayvanlarının sayısının belirlenmesi gerektiğini anlattı. Bu belirlendikten sonra da kısırlaştırma seferberliği ilan edilerek, sokaktaki sahipsiz hayvan popülasyonunun kontrol altına alınması ve bu konuda vicdan sızlatan görüntülerin önüne geçilmesi gerektiğini anlatan Tahtasız, STK’ların büyük barınakların çözüm olmadığını, ilçelerin büyük barınaklara götürme kılıfı ile hayvanları toplayıp kırsala ve başka ilçelere attığını, illerdeki bakımevlerine götürme bahanesi ile ilçe dışına çıkarılan hayvanların, atıldıkları yerlerde de üreyip çoğalınca, sahipsiz hayvan sayısının katlanarak arttığını kanıtlarıyla ortaya koyduğunu anlattı. 
TAM TEŞEKKÜLLÜ HAYVAN HASTANESİ KURULMALI
Benzer şekilde köylerde kontrolsüz şekilde çoğalan sahipli/sahipsiz hayvanların ilçe merkezlerine bırakıldığını ifade eden Tahtasız, devam eden bu kısır döngünün kırılması için il merkezi yanında ilçelerde de kısırlaştırma ve tedavi merkezleri kurulması gerektiğini dile getirdi. 
Özellikle bütçesi yeterli olmayan nüfusu az küçük ilçe ve beldelerde, belediyelerin tam teşekküllü bakımevi kurması imkansız olduğu için, il özel idarelerin desteğiyle köylerdeki sahipsiz hayvanlara da kısırlaştırma ve tedavi hizmeti verecek küçük ölçekli merkezler oluşturması gerektiğinin belirten Tahtasız “İl merkezinde tam teşekküllü hayvan hastanesi kurulmalıdır” dedi. (Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim