Şeker Fabrikası önünde düzenlenen eyleme katılanlar, ellerinde "Tadımızı kaçırmayın, şeker fabrikalarımızı satmayın", "Şeker fabrikalarını savunmak vatanı savunmaktır" yazılı dövizler taşıyarak, "Çorum uyuma fabrikana sahip çık", "Şeker vatandır, vatan satılmaz" şeklinde sloganlar attı.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eyleme katılanlar, üst aramalarından geçerek Çorum Şeker Fabrikası önündeki alana alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinasyonunu yürüttüğü komisyonda yer alan 30 milletvekilinin yanı sıra CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Türk İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, Belediye-İş Şube Başkanı Mehmet Şen, İYİ Parti, Saadet Partisi, Emek Partisi, Çorum Emek ve Demokrasi Platformu ile çeşitli demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve Çorum Milletvekili Tufan Köse’nin konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tek sloganlarının 'Şeker vatandır, vatan satılmaz' olduğunu ifade ederek, "Bütün herkes burada şeker ittifakını kurmuş durumda. Genel başkanları ne söylüyorsa söylesin burada bu ittifak kurulmuş. Bu ittifak çıkar ittifakı değil, bu ittifak ekmek ittifakı. Bu ittifak vatan ittifakı. Şeker fabrikasını savunmak sadece şeker fabrikasını savunmak değildir, şeker fabrikasını savunmak vatanı savunmaktır. Bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından mitinge katılanlar sloganlar atarak dağıldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim