Söz konusu proje kapsamında Çorum’a gelen CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP PM Üyesi Zeynep Altıok, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, ilk olarak CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret ettiler. Burada CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve milletvekili aday adayları tarafından karşılanan heyet, “kardeş belediyeler projesi” hakkında bilgi verdi.
Çorum Milletvekili Tufan Köse, AKP’nin bütün çabalarına rağmen Yenimahalle ve Sarıyer’de amacına ulaşamadığını ifade ederek, sosyal demokrat belediyeciliğin başarılarının bu iki belediyede de görüldüğünü söyledi.
Çorum’da CHP’li belediyelerin iktidarın kıskacı altında ekonomik anlamda zorlandıklarını ifade eden Köse, Sarıyer ve Yenimahalle belediyelerinin desteğinin son derece önemli olduğunu vurguladı.
Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ise yerel iktidarın genel iktidara taşınması gerektiğini söyledi. Yenimahalle olarak belediyeciliği doğru yaptıklarını ifade eden Kartal, “Bir yığın ayak oyununa rağmen Yenimahalle’de belediyeyi kazandık. Yerel iktidarın genel iktidara taşınması noktasında parti örgütlerimizin emrindeyiz. 2015’in bizim de Yunanistanımız, bizim de iktidarımız olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından heyet, Mecitözü, Oğuzlar ve Aşdağul belediyelerini ziyaret etti.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim