Yıldız Park Düğün Salonu’nda önceki akşam saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan resepsiyona CHP TBMM Grup Başkanvekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Aşdağul Belediye Başkanı Dursun Uzunca, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, İl Genel Meclisi Üyeleri Burçin Solmaz Polat, Dilaver Yıldırım, Belediye Meclisi Grup Başkanı Necdet Biçer, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar, ÇORUMSİAD Başkanı Murat Kılıçoğlu, Hacı Bektaş Veli Vakfı Şube Başkanı Nurettin Aksoy, KESK Dönem Sözcüsü Ali Türksal, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, Dedesli Ovası Türkmenler Derneği Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, Eğitim-İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, Muhtarlar Derneği Başkanı Doğan Kara, Hak-Lis Temsilcisi Mert Suludere, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke, CHP İl, İlçe, Merkez İlçe başkan ve örgüt yöneticileri, CHP Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve İl Başkanı Hasan Suvacı’nın konuşmaları ile başlayan gecede Milletvekili Tufan Köse ve CHP TBMM Grup Başkan Vekili Engin Özkoç birer konuşma yaptı.

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhuriyetin vazgeçilemeyecek kadar değerli olduğunu belirterek bu kutsal mirası sonsuza dek yaşatarak yüceltmenin herkesin boynunun borcu olduğunu dile getiren Suludere, “Ancak bizler Cumhuriyete olan inancımızı, Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızı ve özgürlük sevdamızı asla kaybetmeden, Cumhuriyetimizi yüceltmek için durmadan mücadele edeceğiz. 94 yıl önce bugün saltanatın, kula kulluk etmenin yıkıldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete teslim edildiği tarihtir. Ancak ne yazık ki son yıllarda birileri egemenliği kayıtsız şartsız kendi tekelinde toplama hayali ile bir dizi girişimlerde bulunmaktadır” dedi.

Demokrasinin en iyi şekilde hayata geçirildiği hükümet şeklinin laik demokratik cumhuriyet olduğunu ve bu niteliği ile cumhuriyetin halkın ta kendisi olduğunu vurgulayarak bu nedenle bir ülkenin yönetiminin bir şahsa ve gruba teslim edilemeyecek kadar değerli olduğunu anlatan Suludere, “Onun için cumhuriyeti, demokrasiyi, laiklik ilkesini ve insan haklarını hiçe sayanlara inat cumhuriyete ve parlamenter demokrasiye inançla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Laik, sosyal ve hukuk devletini kimseye yıktırmayacağız. Hak, hukuk ve adaletin hüküm sürdüğü, emekten yana karşı durmaya devam edeceğiz! Bu kapsamda 29 Ekim, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür” dedi.

SUVACI: “HAK, HUKUK ADALET HERKES İÇİN”

CHP Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı da Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olduğunu hatırlattı. Türk Milletinin Atatürk ilke ve devrimleri ile onun mirası olan Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağına inandığını dile getiren Hasan Suvacı, cumhuriyet ile birlikte halkın devlet yönetiminde söz sahibi olduğunu, Cumhuriyet ve demokrasiyi koruyarak güçlendirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.

Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını belirterek konuşmasına başlayan Suvacı, etkinliğe katılan partililere de teşekkür etti. Cumhuriyetin 94. Yılının aynı coşku ve heyecanla kutlandığını vurgulayarak Cumhuriyetin kurulması ile gençlere, kadınlara ve millete yönetimde söz sahibi olma fırsatı verildiğini söyleyen Suvacı, “Cumhuriyetin tüm nimetlerinden faydalanıp, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yetkilerini kullanıp demokrasi kisvesine sığınarak bu kazanımları karalama ve eski köhne düzeni savunma gafletinde olanlar da yok değil. Siz onları gayet iyi biliyorsunuz. Ama bu necip Türk Milleti kendi egemenliğini kimselere emanet etmeyecektir. Halkımızın ülkenin yönetimi için görevlendirdiği kişilerin bir kişinin talimatları ile sebepsiz görevden istifa ettirilmeleri millet iradesine ipotek koymaktır. Hak, hukuk adalet söylemlerimiz herkes içindir. Önümüzdeki 2018 ve 2019 yılı hak, hukuk ve adalet için, hür demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin ve parlamenter demokratik devlet düzeninin devam edilmesi için büyük bir sınavla karşı karşıya olacağız. Atamızdan aldığımız egemenlik hakkını sonuna dek savunup, bu sınavdan millet olarak başarı ile çıkacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Karamsarlığa, yılgınlığa Türk Milletinin özünde yer yoktur. Çünkü bağımsızlık ve özgürlük karakterimiz olmuştur” dedi.

Nazik Bulut tarafından seslendirilen mini oratoryo ile devam eden gecede birlik beraberlik içinde Cumhuriyete sahip çıkılması mesajları verilirken, Çorum’un tanınmış sanatçısı Nergis Ay da sahne alarak katılımcıları kahramanlık türküleriyle coşturdu. Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili slayt gösterisinin büyük alkış aldığı gecede Cumhuriyetle ilgili şiirler de seslendirildi. Davetliler türkü ve şarkılarla geç saatlere kadar gönüllerince eğlenerek Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Öte yandan geceye katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a İl Başkanı Hasan Suvacı tarafından çiçek, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş tarafından ise ilçenin ismi ile markalaşan cevizi takdim edildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim