Ziyarette konuşan CHP Merkez ilçe Başkanı ali Rıza Suludere, bu bayramda da birçok ailenin evinde acı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin tarihi boyunca hiç bu kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı olmadığını anlatan Suludere, kardeşliğin sevginin birleştiği, umutlu, sevgi dolu bayramlar dilediğini kaydetti.

CHP İl Başkanı Hasan Suvacı da konuşmasında birkaç gündür bayram coşkusu yaşandığını anlattı. Bugün hala bayram kutlanabiliyorsa, camilere gidilebiliyorsa bunun 30 ağustos zaferinin bir sonucu olduğunu kaydeden Suvacı, bu zaferin bugünkü sınırlarının çizilmesinde 30 Ağustos’un büyük önem taşıdığını anlattı.

Arakan’da büyük bir Müslüman katliamı yaşandığını da ifade eden Suvacı, Bosna’da olduğu gibi burada da insanlar katledilirken kimseden ses çıkmadığını vurguladı.

Bayramların birlik beraberliğin zirveye vurduğu günler olduğunu söyleyen Suvacı, birbirimize kardeşçe sarılalım, hak için hukuk için ne gerekiyorsa güçlerimizi yoğunlaştıralım. Barış ve huzur içerisinde herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

TBMM İdare Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise ülkede ezan sesleri susmuyorsa demokrasi içinde yaşanabiliyor ve bunun mücadelesi verilebiliyorsa bunun Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yedi düvele karşı başlattığı mücadeleye borçlu olunduğunu belirtti.

Dünya Barış Gününde yine Müslümanların katledildiğini belirten köse, hangi din olursa olsun ahlak, tasavvuf bir kenara bırakıldığında kötü sonuçlar ortaya çıkabildiğini vurguladı. Dünyadan Arakan’a sahip çıkmasını Türkiye iktidarından da Katar’a gösterdiği ilgi ve alakayı Arakan’a da göstermesini istediklerini belirten Tufan Köse, 2018’de Müslüman kanının akmadığı bir bayram dilediğini söyledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim