Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Örgütü’nde ilçe kongreleri tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz hafta Mecitözü ve Ortaköy ilçeleriyle başlayan CHP Çorum İl Örgütü kongre sürecinde bu haftasonu yapılan 5 ilçe kongresi ile birlikte genel kurulu tamamlanan ilçe sayısı 7’ye yükseldi.

CHP İl Örgütü önceki gün Laçin, Dodurga ve Oğuzlar İlçe kongrelerini yaparken, dün de Osmancık ve Kargı ilçe kongrelerini sonuçlandırdı. Haftasonu gerçekleştirilen ilçe kongrelerinde mevcut başkanlar yerlerini korurken; Lâçin’de Uğur Türkmen, Dodurga’da Mustafa Biçer, Oğuzlar’da Osman Güllü ve Osmancık’ta Sadık Eker yeniden seçildi. İki adaylı Kargı’da ise Hakkı Bolpaça’nın yeniden aday olmadığı kongrede Kemal Dümenci başkanlığa getirildi.

Kongrelere CHP Çorum Milletvekili Ttufan Köse, İl Başkanı Hasan Suvacı, Başkan Yardımcıları Kenan Özcan, Erkan Özbal ve Metin Aslıhak, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Çorum Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız, Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Eski İl Başkanı Gürsel Yıldırım, 26.Dönem Milletvekili Adayı Av.Dinçer Solmaz, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ve ilçe başkanları ile çok sayıda parti yöneticisi ve partililer katıldı.

İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan başkanlığında oluşturulan divan heyetleri tarafından yürütülen kongrelerde Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Eski İl Başkanı Gürsel Yıldırım ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Dinçer Solmaz yaptıkları konuşmalar ile gündeme dair görüşlerini dile getirdiler.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurullarda Milletvekili Köse yeni seçilecek başkan ve yönetim kurullarına görevlerinde başarı dileklerini iletti. Diğer konuşmalarda da birlik beraberlik mesajı verilerek yeni yönetimlerin partiyi önümüzdeki seçimlere hazırlayacağını, bu nedenle her zamankinden daha fazla çalışılması gerekliliğine vurgu yapıldı.

Buna göre haftasonu yapılan genel kurullarda başkanlar ve yönetim kurulları şu şekilde oluştu. “OSMANCIK: Başkan Sadık Eker, Yönetim Kurulu: Ali Acar, Funda Akkuş, Abdullah Aksan, Mahmut Özhan Arslan, Hüseyin Cebeci, Mustafa Çalışkan, Mustafa Karın, Mehmet Sağan, Kazım Sekili, Vahdet Uslu, Serpil Ünal ve Ertan Yaşar.

KARGI: Başkan Kemal Dümenci, Yönetim Kurulu Üyeleri: Zafer Akyıldız, Hakan Çelik, Esat Dereli, İbrahim Diker, Veysel Eken, Hüseyin Felik, Devrim Yusuf Güldümen, Mehmet Mutluay, Faysal Ortayazıcı ve Ahmet Ünal.

LAÇİN: Başkan Uğur Türkmen, Yönetim Kurulu: Adem Bahçeci, Şahin Çelik, Necip Demirel, Gülüfe Gökgöz, Ayhan Gökkaya, Eflatun Kayacı, Erdal Özsağlam, Ali Türkmen, Arslan Türkmen, Necip Demirel.

DODURGA: Başkan Mustafa Biçer, Yönetim Kurulu: Yüksel Arslan, Mehmet Demirel, Halil İbrahim Derindere, Yaşar Doğan, Hasan Eker, Mehmet Gürbüz, Şaban Özdemir, Feridun Parlar, Bedri Sezgin ve Aysun Uzundere.

OĞUZLAR: Başkan Osman Güllü, Yönetim Kurulu: Ali Ahlatcı, Mustafa Arslan, İsmail Ateş, Şahin Dökmeci, İsmail Karaca, Kezban Keçik, Recep Kizir, İbrahim Koçyiğit, Aydın Uysal ve Emine Yıldırım”

İL KONGRESİ 30 ARALIK’TA

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongrelerine 7 Aralık 2017 Perşembe günü saat 13.00’de İskilip, 8 Aralık 2017 Cuma günü saat 11.30’da Uğurludağ, 9 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 10.30’da Alaca, saat 12.00’de Sungurlu ve saat 14.00’de ise Boğazkale Kongresi ile devam edilecek. Açıklanan takvime göre 10 Aralık 2017 Pazar günü Bayat ve Çorum Merkez İlçe Kongresi’ni yapacak CHP’de İl Kongresi ise 30 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim