CHP Çorum Örgütü’nde 31 Mart yerel seçimleri kapsamında 7 Şubat 2019 tarihinde başlatılan sandık güvenliği eğitimleri aralıksız devam ediyor.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerdeki sandık güvenliğine yönelik başlatılan eğitimler; Çorum İl Eğitim Koordinatörü Naz Bulut ve Eğitmenler Arslan Kaya ve Onur Topkül tarafından dönüşümlü olarak sürdürülüyor.

Eğitimlerin en fazla 50’şer kişilik gruplar halinde verildiğini ve bugüne kadar 90 eğitim verdiklerini, dönüşümlü olarak Çorum Merkezi’nin yanı sıra ilçelerde de devam ettiğini belirten CHP İl Eğitim Koordinatörü Naz Bulut, sağlıklı bir seçim için bu eğitimlerin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

CHP İl Eğitim Koordinatörü Naz Bulut, “Halkın iradesinin sandık sonuçlarına tam olarak yansıması için sandıklarda görev alacak CHP üyesi ve gönüllülerine verilmeye başlayan eğitimlerde, oy verme işlemi öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılacağına dair tüm bilgiler aktarılıyor. Böylece oy verme sürecinde hile yapılmasının önüne nasıl geçileceği anlatılıyor.

Eğitimde aynı zamanda seçmen haklarına dair bilgilendirmeler de yapılıyor. Böylelikle seçimlerin daha güvenli olması sağlanıyor” dedi.

Eğitim seminerlerinin önemine de dikkat çeken Naz Bulut, “Sandıklarda görev alacak olan tüm CHP üyesi ve gönüllerimizi düzenlenen ‘seçim güvenliği eğitimlerine katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim