1 Kasım 2015 seçiminde, Çorum’un 4 milletvekilinden yalnızca biri; CHP Milletvekili Tufan Köse “banko” yerini koruyacak gibi görünüyor. Zira, CHP’nin önseçim zorunluluğunu öngören tüzük maddesinde, Parti Meclisi tarafından yapılan değişiklik YSK tarafından da kabul edildi. Tufan Köse zaten önseçimle birinci sıraya geldiği için, merkez yoklaması yoluyla yeniden liste başına konulması bekleniyor.
Ak Parti’nin milletvekili aday listesi ise, değişikliğe açık durumda. Üç milletvekilinden, listede tekrar yer alabilecek isimler olabileceği gibi, listenin tümden ya da kısmen yenilenmesi de mümkün. Bu yüzden, aday belirleme süreci, AKP’de yeniden büyük çekişmeye sahne olacak gibi görünüyor.
Vahit Kayrıcı’nın, partisinin oyunu artırdığı bir gerçek, ama MHP’de de liste başı adayın değiştirilmesi söz konusu olabilir. Böyle bir yola gidildiği takdirde, Çorum için “oy deposu” niteliğindeki Merkez İlçe’den bir adayın öne çıkması beklenebilir. Ama, tabii ki, Kayrıcı’nın 7 Haziran’daki performansının dikkate alınıp yerini koruması da ciddi bir olasılık.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim