Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’na Hasan Suvacı seçildi. CHP'nin Çorum’daki kongre süreci dün yapılan İl kongresi ile tamamlandı. Çekişmeli ve gergin bir havada gerçekleşen, zaman zaman sert tartışmaların ve ifadelerin kullanıldığı kongrede son gülen Hasan Suvacı ve ekibi oldu.
Mevcut İl Başkanı Gürsel Yıldırım ile CHP eski İl Sekreteri Hasan Suvacı’nın başkanlık için yarıştığı kongre dün saat 12.00’de As Kültür Düğün Salonu'nda başladı. CHP'nin yeni İl Başkan ve Yönetim Kurulu ile diğer organları doğal delege olan milletvekili, seçilmiş il yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeleriyle birlikte toplam 331 delegenin oylarıyla belirlendi.
Kongreye CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP Antalya Milletvekili hemşerimiz Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP’li belediye başkanları Ünal Yavuz, Orhan Ateş, Dursun Uzunca, Çorum eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, milletvekili adayları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, eski il başkanları, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile delegeler katıldı.
Kongrede divan başkanlığına Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, katip üyeliklere ise İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek ve Tarhan Köyü Muhtarı Garip Özgür seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start alan genel kurulda Yönetim Kurulu Çalışma Raporu, Denetim Kurulu raporu, gelir, gider, bilançonun okunarak kabul edilmesinden sonra konuşmaların 5-10 dakika arasında olması, blok veya çarşaf liste ile seçime gidilmesi konusunda yapılan oylama tartışma yarattı. Bu gerginliğin ardından adayların listeleri okunduğunda iki listede yer alan iki kişinin değişmesi gerektiği ve seçim listelerinin yeniden basılmasının şart olduğu vurgulanınca gerginlik tavan yaptı. İki listedeki sorunların giderilmesi ve yeniden listelerin matbaada basılıp gelmesi sürecinde ise iki aday ile birlikte Mustafa Akaydın, Tufan Köse, Ali Rıza Suludere, Feridun Ayvazoğlu, Muharrem Bozdoğan, Gazi Özkubat, Yıldız Bek, Melda Özüdoğru, Sadık Eral, İsmail Kalender, Yusuf Var ve Talip Eken birer konuşma yaptı.
Konuşmalardan sonra ise seçime geçildi. 331 delegeden 314’ünün oy kullandığı seçimde 161 oy alan Hasan Suvacı CHP’nin yeni İl Başkanı olarak seçildi. Seçimde Gürsel Yıldırım ise 151 oy aldı. İki oyun geçersiz sayıldığı kongre sonunda Suvacı başkanlığındaki CHP İl Yönetim Kurulu “Kenan Özcan, Mehmet Savaş, Hayati Selbeş, Ufuk Sercan, Fatıma Yakar, Ali Yıldırım (Mehmet oğlu), Fatma Zazaoğlu, Mehmet Altunkeser, Metin Aslıhak, Yüksel Aydemir, Nihat Bakar, Rüştü Çağlar, Cahide Çırakoğlu, Sevinç Demirtaş Şahin, Cihat Ecderoğlu, Ufuk Erden, Figen Ergun, Muharrem Kadit, Pınar Kaya ve Aynur Okumuş Keser”den oluştu.
Kongrede Esma Pınar Saran, Kazanfer Saran, Kadim Sarıtaş, Feyyaz Topaktaş, Hulusi Aydaş, Zeynal Can, Bülent Durna, Sefa Güneş ve Filiz İlkyaz İl Disiplin Kurulu Üyeleri olarak belirlenirken, kurultay delegeliğine Ali Rıza Suludere, Hasan Suvacı, Yıldız Bek, İsmail Çimen, Sadık Eker, Şirvan Erdugan, Mehmet Kemal Kaspısız ve Atiye Yaşar seçildi.






(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim