Bir ülkenin kaderini tek adam rejiminden ve OHAL yasalarından kurtulmasına katkı sağlamak için milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini belirten Özbal, “Sanayimiz can çekişmektedir. Esnafımızın siftah edememektedir. Köylümüz çaresizlik içindedir. İşsizlik her geçen gün artmaktadır. Asgari ücretlimiz, emeklimiz, devlet memurlarımız ay sonunu getirmekte zorlanmaktadır. Bunlar Çorum ve Türkiye adına çok düşünülmesi gereken gerçeklerdir” dedi.

CHP İl Sekreteri Saadet Aydoğdu, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ve çok sayıda parti üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Özbal, şunları söyledi:

“2009 yılından önce gönüldaş ve parti üyesi olarak, daha sonra da CHP’de aktif olarak siyaset yapmaya başladım.

2009 ve 2010 yıllarında Merkez İlçe Yöneticisi ve bir dönem Merkez İlçe Sekreterliği’nin yanı sıra 2016 ve 2018 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum.

Görevde bulunduğum ve bulunmadığım her seçimde, partimin verdiği görevler doğrultusunda almış olduğum vazifeyi layıkıyla yapmaya özen gösterdim. Hiçbir zaman görevden kaçmadım. Adalet yürüyüşünün bir bölümünde de olsa sevgili Genel Başkanımız ve dava arkadaşlarımla yan yana yürüme şerefine nail oldum.

Bizler CHP’yi gönül vermiş, demokrasiye inanan, hak-hukuk ve adalet kavramlarına gönülden bağlı olan, Atamız Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkan Cumhuriyet’in çocuklarıyız. Sevgili Atamızın bize bırakmış olduğu iki mirasından biri olan CHP’yi iktidara taşımak için hepimiz çok çalışmak zorundayız.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan mahalle sorumlularımıza kadar her kademesinde bulunan, ayrıca bu partiye, bu davaya gönül vermiş, partiye üyeliği olsun yada olmasın herkes CHP milletvekili olmak için yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahiptir. Bu bağlamda aday adayı olan diğer arkadaşlarımın hiçbirini rakibim olarak değil, kardeşim olarak, abim olarak, ablam olarak ve dahi dava arkadaşım olarak görmekteyim.

Ben de herkes gibi içerisinde bulunduğumuz durumdan, ülkenin gidişatından hoşnut değilim. Bir ülkenin kaderini tek adam rejiminden ve OHAL yasalarından kurtulmasına katkı sağlamak için milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

Her dönem iktidar partisine en yüksek perdeden destek veren Çorum halkı, maalesef hak ettiği desteği ve yatırımı alamamaktadır. Ankara’da güçlü bir şekilde temsil edilememektedir. Nüfusu Çorum’un yarısı kadar olan Yozgat’ın aldığı hizmetleri dahi alamamaktadır. Uzun zamandır Çorum’dan bakan çıkmamıştır. Sanayicimizin, esnafımızın ve Çorum halkının bir havaalanı isteğine bile iktidar milletvekillerinden bazıları ‘leyleği havada gören havaalanı istiyor’ deme cüretini çok rahatlıkla gösterebilmektedir. Sanayimiz can çekişmektedir. Esnafımızın siftah edememektedir. Köylümüz çaresizlik içindedir. İşsizlik her geçen gün artmaktadır. Asgari ücretlimiz, emeklimiz, devlet memurlarımız ay sonunu getirmekte zorlanmaktadır. Bunlar Çorum ve Türkiye adına çok düşünülmesi gereken gerçeklerdir.

Düşüncelerinden ve dünya görüşünden dolayı ayrım yapılmamasını sağlamak ve Çorum adına Milönü ile Yazıçarşı’nın, Kale Mahallesi ile Ulukavak Mahallesi’nin bir olduğunu ve kardeş olduğunu anlatmak için ben de varım dedim ve milletvekili aday adayı oldum.

Ben ve arkadaşlarım 24 Haziran baskın seçimi öncesinde ev ev dolaşarak doğru bildiklerimizi Çorum’un her köşesinde elimizden geldiğinde, dilimiz döndüğünce, parti büyüklerimizin öncülüğünde anlatmaya gayret göstereceğiz.

Bu birlikteliği sağlamak için sıralamaya gelmiş olayım yada olmayayım elimden gelen her şeyi yapacağıma ve önceden olduğum gibi partimin emrinde olacağıma söz veriyorum.”

ERKAN ÖZBAL KİMDİR?

Emekli Antalya Köy Hizmetleri İl Müdürü Dursun Özbal’ın oğlu, önceki dönem Şoförler Odası Başkanı Ali Kılıç’ın damadı olan Erkan Özbal, 1971 Çorum doğumlu. Çorum MYO İnşaat Bölümü mezunu. İkinci el otomotiv sektöründe faaliyet gösteriyor.

Geçmişte CHP Merkez İlçe Sekreteri ve geçen dönem İl Başkan Yardımcısı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim