Turgut Özal İşmerkezi Belediye Konferans Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panele CHP Kırıkkale Milletvekili Orta Anadolu Masası Koordinatörü Ahmet Önal, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP İl, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile partililer katıldı. 


Parti içi bir görev için geldiği Çorum’da panele katılmayı istediğini anlatan Kırıkkale Milletvekili Orta Anadolu Masası Koordinatörü Ahmet Önal; “Bugün Çorum örgütü ile verimli bir çalışma yaptık. Burada böyle bir toplantı olduğunu öğrenince selam vermek istedim. Panelin düzenlenmesinde emeği geçen dostlarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.


CHP İl Başkanı Tahtasız ve Merkez İlçe Başkanı Tokgöz’ün konuşması sonrasında ise İl Disiplin Kurulu Üyesi Çorum Barosu öncesi dönem başkanlarından Av. Mahmut Bayatlı, katılımcıları Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Samsun’dan başlayan bir yolculuğa çıkardı. 
Ulu Önder Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Samsun’a çıkıp, Havza, Amasya, Tokeat, Sivas, Erzurum gibi önemli duraklardan geçerek 27 Aralık 1919’da Ankara’da noktalanan 225 gün süren ve 2 bin 800 kilometrelik yolculuğundan kurtuluş yürüyüşünden anılar aktaracağını vurgulayan Av. Mahmut Bayatlı; “Kimi tarihçilerin kurtuluş yolculuğu, kutsal isyan, kuvayi milliye yürüyüşü, yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yürüyüşü olarak adlandırdıkları bu kutlu yürüyüşü her anlamda sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Mustafa Kemal’in bu yürüyüşü Sine-i millete dönüştür. Akıl, mantık ve bilimin rehberliğinde kaygı, endişe, ateş, ihanet, acı, hasret, sabır, vefa, özgüven, vatan sevgisi, mizah, yardımlaşma ve dayanışma gibi insani değerlerle yoğrulmuştur. Bu tarihi yolculuğu bir saat içinde anlatmak aslında olanaksızdır. Sadece özetleyebiliriz. Bu konuda yüzlerce kitap yazılmıştır. İnsanlık tarihinde yürüyüşlerin etkin bir yeri vardır. Toplumsal kırılma noktalarıdır. Her biri bir evrimin, devrimin başlangıcıdır. Tarihin en eski yürüyüşü M.Ö’de 73’teki Spartaküs’ün yürüyüşüdür. Peygamberlerin de yürüyüşleri vardır” dedi.


(Volkan SINAYUÇ)
 

Editör: TE Bilisim