CHP İl Başkanlığında düzenlenen törene, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın ve Halk-Lis üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde; CHP İl Başkanı Hasan Suvacı kısa bir konuşma yaparak, Kürt dosyası üzerinde uzun yıllar araştırma yapan gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu rahmet ve minnetle andı. Suvacı konuşmasında, “90'lı yıllarda Güneydoğu'da Kürt devleti kurulması planlanıyordu. Kürt dosyası üzerinde çalışan Mumcu, PKK örgütünün bu kadar desteği nereden aldığını çözmüştü. Bizler Kürt sentezini ilk defa Uğur Mumcu ile öğrendik. Bugün yaşamış olsaydı dosyası tamamlanacak ve belki de Kürt sorunu çözülmüş olacaktı" dedi. Uğur Mumcu'yu sadece sosyal demokrat vatandaşların değil, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm yurttaşların rahmet ve minnetle anması gerektiğini belirten Suvacı, kendisini özlem ve minnetle andıklarını ifade etti.
Konuşmasının ardından CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tuncay Güleç ile Halk Lis Çorum İl Başkanı Fatih Şanal birer konuşma yaptı. Uğur Mumcu'nun adına yazılan “Uğurlar olsun” şarkısının bağlama eşliğinde seslendirilmesinin ardından CHP'li gençler; Uğur Mumcu Caddesi esnafını ziyaret edip, karanfil ve kartpostal dağıt.



(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim