AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edilen suya indirimde sadece konutlarda 0-10 ton arasının 1.99 liradan 1.79 liraya indirildiğini belirten Soyacak, 2.3 lira olan 11-30 ton arası ile 4.5 lira olan 31 ton ve üzerinde indirime gidilmediğini söyledi.

Tarife Komisyonu olarak 30 Nisan 2019 tarihinde toplandıklarını kaydeden Soyocak, “Toplantı sonucunda konutlara en az %15 indirim yapılması ve Belediye’nin indirimde sıkıntıya düşmemesi için ticarethaneler, çiftlikler ve akaryakıt istasyonları gibi kalemlerinde indirim yapılmaması, indirimin mümkün olduğu kadar konutlar lehine kullanılması hususunda görüş birliğine vardık.

Ertesi gün 1 Mayıs tatil olduğu gibi raporun 2 Mayıs’ta tutulup imza altına alınması kararı ile toplantıyı sonlandırdık. Ancak 2 Mayıs’ta hazırlanıp bizlere imzaya getirilen raporun görüşmeler dışında hazırlandığını gördük. Söz konusu raporda konutların 0-10 ton tüketimine %10 indirim yapılırken, diğer konut dilimlerine indirim yapılmamış. Ticarethane kalemlerinde ise %10 indirim yapılmış. Bize bu şekilde imzalanmamız istenmiş, biz de bu karara şerh koyarak imzaladık” dedi.

Yapılan yüzde 10 indirimin 10 ton su harcayan bir konutta 0,20 kuruşa, oysaki fabrika, sanayi kuruluşları, yağlama-yıkama ve akaryakıt istasyonlarında 0,95 kuruşa tekabül ettiğini dile getiren Soyocak, “Bunun için konutlarda mümkün olduğu kadar indirim yapılması, diğer bahsettiğimiz kalemlerde indirim yapılmadan bu hakkın konutlarda kullanılması, diğer bahsedilen kalemlere de önümüzdeki sene zam yapılmadan bu haktan faydalandırılması görüş ve isteğimizdir” ifadelerini kullandı. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim