CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’yı ziyaret ederek pandemi sürecinde alınan önlemler, okulların durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

21 Eylül’de açılmasına karar verilen eğitim-öğretim dönemi öncesi öğretmenlerin seminer çalışmalarına başlaması nedeniyle yeni dönemin hayırlı-uğurlu olmasını dileyen Tahtasız, eğitim konusunda velilerin ve öğrencilerin merak ettiği soruları da ileterek, istişare yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Sarı, 40’ı özel eğitim olmak üzere toplam 546 okul bulunduğunu, bu okullarda 5608 derslik bulunduğunu, 7230 öğretmenin görev aldığını, derslik başına öğrenci ortalamasının il geneli için 19 olduğunu söyledi.

Okulların açılışı öncesi öğretmenler için seminer çalışmasının başladığını, 7200 öğretmenin seminerlere katıldığını ifade eden Sarı, Çorum genelinde deprem güçlendirme çalışmalarından dolayı 17 okulun yıkıldığını, 30 okulda da güçlendirme çalışması yapıldığını bildirdi.

Bahçelievler İlkokulu, Zafer İlkokulu, Bekir Aksoy İlkokulu, Eti Lisesi ek binasının yıkılarak yeniden yaptırılacağını, Bahçelievler, Eti Lisesi ve Zafer İlkokulunun proje aşamasında olduğunu, Eylül ayı içerisinde ihalelerinin yapılacağını, aynı şekilde Osmancık Nene Hatun Okulunun da proje aşamasında olduğunu bildiren Sarı, bu okulların birbuçuk yıl içerisinde yapılarak yeniden eğitim-öğretime açılacağını duyurdu. Sarı, Bekir Aksoy İlkokulu ile Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde yeni bir okul binasının inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız’ın dersliklerin yeterli olup olmadığını sorması üzerine bir açıklama yapan Sarı, derslik başına 20 öğrenci düştüğünü kaydetti.

Okulların temizlik ve güvenlik durumunu soran Tahtasız’a cevap veren Sarı, okulların açılmasına bir hafta kala İş-Kur aracılığı ile 450 temizlik, 48 de güvenlik personeli alımı yapacaklarını, hijyen seti hazırlıklarının devam ettiğini, bakanlığın da öğrencilere dağıtılmak üzere yıkanabilir maske konusunda hazırlık içinde olduğunu söyledi.

Covit-19 vakaları hakkında da bilgi veren Sarı, Milli Eğitim’de 180 personelin çalıştığını, 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 20 kişinin çalışmaları evden takip ettiğini, Milli Eğitim personelinde pozitif vaka olmadığını, okullarda görevde 5 öğretmende ise pozitif vaka tespit edildiğini, pozitif vakaların okullardan değil, öğretmenlerin sosyal yaşantısından kaynaklandığını bildirdi.

Sarı, okulların açılmasıyla birlikte büyük bir öğrenci yoğunluğunun görüldüğü 23 Nisan, Bekir Aksoy, Bahçelievler ve Karşıyaka okullarında ikili eğitime geçileceğini iletti.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız ve Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek, üzerlerine düşen görevde her zaman çaba göstermeye hazır olduklarını bildirdiler.

Müdür Sarı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tahtasız ve Tokgöz’e teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim