CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, KESK Çorum Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Gül ve KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, DİSK/Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, EMEP Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün ile çok sayıda CHP üyesinin katıldığı oturma eylemi öncesinde Saat Kulesi’nin altında bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, Türkiye’nin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini ve amacından uzaklaştığını kaydetti.

KHK’lar eliyle parlamentonun yani halkın iradesinin gasp edildiğini söyleyen Suludere, “Türkiye'yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. İlan edilirken 1.5 ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL bardağı çok taşırmıştır. Toplumun büyük çoğunluğu rejimine artık yeter demeye başlamıştır. İktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye'yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL’i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir. Bizim talebimiz kesindir. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Yasama, yürütme ve yargı erkleri yeniden çağdaş demokraside olduğu gibi kendi koltuklarını geçmelidir” ifadelerini kullandı.

Saat Kulesi’ndeki açıklamanın ardından kalabalık grup Hürriyet Parkı’na geçerek burada oturma eylemini başlattı. Oturma eylemi esnasında sık sık “Ne OHAL ne darbe, demokratik Türkiye”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.

Eylem olaysız bir şekilde son buldu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim