CHP Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın öncülüğünde, son yerel seçimlerde Çorum Belediye Başkan Adayı olan Halter Feoderasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut’un da katkılarıyla “Naim Süleymanoğlu Paneli” düzenlendi.

CHP Spor Kurulu’nun Çankaya’daki Türk Hukuk Kurumu Salonu’nda düzenlediği panelde, tanınmış spor adamları ile birlikte Kenan Nuhut da konuşmacı oldu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN KARDEŞİNE MEKTUP

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Naim Süleymanoğlu’nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu’na hitaben yazdığı mektup da, Yasemin Öney Cankurtaran tarafından kendisine verildi.

Kılıçdaroğlu mektubunda, parti olarak Naim Süleymanoğlu’nun anısına sahip çıkma sözü verdi.

15 YAŞINDA İLK DÜNYA REKORU

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun mektubu şöyle:

“Naim Süleymanoğlu'nun 11 Aralık 1986 tarihinde, Melbourne, Avustralya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonasında Türk Büyükelçiliğine sığınarak, Türkiye'de yaşama ve Türk Milli Takımı adına karşılaşmalara katılma talebinin kabul edilmesinin ardından başarılarla taçlanan yasam serüveni başlamış oldu.

İlk dünya rekorunu kırdığında sadece 15 yaşındaydı.

1984, 1985 ve 1986 yıllarında dünyada 'yılın haltercisi' seçildi. 1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta Olimpiyatları olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu oldu, 6 dünya, 9 olimpiyat rekoru kırdı. 8 kez dünya şampiyonu oldu, 46 dünya rekoru kırdı.

“DÜNYANIN EN İYİ SPORCUSU”

Kendi kilosunun üç katından fazla kaldırarak, 'efsane' oldu. Spor otoritelerine göre tüm zamanların en iyi haltercisi. 1988 yılında Time dergisine kapak oldu.

Türkiye'ye güreş dışında olimpiyatlar tarihinde ilk altın madalya kazandıran sporcu unvanı ona aittir. 1992'de Uluslararası Halter Basın Komisyonu tarafından ‘Dünyanın En İyi Sporcusu’ seçildi. Uluslararası Halter Federasyonu'nun Aralık 2000'de Atina'da toplanan kongresinde asbaşkanlığa getirildi.

OLİMPİZM RUHUNUNUN EŞSİZ TEMSİLCİSİ

18 Kasım 2017'de ardında ışıltılı bir geçmiş bırakarak aramızdan ayrılan Naim Süleymanoğlu'nun zamansız ölümüyle hem Türkiye, hem de dünyanın her yerinde halter sporuna gönül verenler sadece bir dünya şampiyonunu değil, aynı zamanda sporda olimpizm ruhunun eşsiz temsilcilerinden birini yitirdi.

Partimiz adına Naim Süleymanoğlu'nun anısına sahip çıkacağımıza söz veriyorum,

Anısı yolumuzu aydınlatsın.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim