CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz’ın divan başkanlığına, Kenan Özcan ve Garip Özgür’ün ise divan üyeliklerine seçildiği kongrede CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, ilçe belediye başkanları, CHP il başkanı Hasan Suvacı, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu ve delegeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede açış konuşmasını yapan CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 2019 yılında bir makas değişikliği yapılmak istendiğini ve tek kişinin söz sahibi olduğu bir devlet kurulmanın amaçlandığını söyledi. Değer yargıları ve inanç değerlerinin çürütüldüğünü söyleyen Yılmaz, “Korkunun yeri zalimin yüreğidir ve korku içindeler. Bu korkuyu bizim tarafa geçirmeye çalışıyorlar ancak bizim umudumuz var korkumuz yok” dedi.

Faaliyet raporu ve hesap cetvelinin okunarak ibra edildiği seçimde konuşan adaylardan İrfan Olukçu da 2019 yılındaki seçimden dönüş olmadığını bunu önleyebilmek için herkesin elbirliği içinde çalışması gerektiğini vurguladı.

İsmail Kalender de konuşmasında kimseyi öteleştirmeden bir uyum içinde merkez ilçeyi yönetmek istediğini anlattı. CHP’yi iktidara getirmek için aday olduğunu belirten Kalender, kimsenin adamı olmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerleyeceğini söyledi. Kalender, CHP olduğu sürece çağdaş Türkiye’nin umudunun bitmeyeceğini kaydetti.

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından seçime geçilirken adaylardan İsmail Kalender 241 oy alarak Merkez ilçe Başkanı seçildi. Diğer aday İrfan Olukçu ise 107 oy aldı.

Yapılan seçimin ardından CHP Merkez İlçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Kamile Anar, Ali Rıza Aydoğdu, Volkan Boynueğri, Erdoğan Çakar, Nilgün Demirdalıç, Mustafa Eker, Gürcan Emektar, Mehmet Filiz, Halil İbrahim Kaçay, Duran Keçeci, Seda Küçükdoğan, Gülay Özbal, Sultan Özcan, Alp Tekin, İlhami Türksal, Seval Yürekli.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim