As Kültür Düğün Salonu’nda düzenlenen genel kurulda Merkez İlçe Başkanlığı için Ali Rıza Suludere ve Mehmet Tahtasız yarıştı. 416 delegeden 397’sinin oy kullandığı genel kurulda Ali Rıza Suludere 199 ile İlçe Başkanlığı’na seçildi. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Mehmet Tahtasız ise 196 oyda kaldı.
CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, 22. Dönem Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, İl Başkanı Gürsel Yıldırım, eski il başkanları Gazi Özkubat, Şengül Genç, Yıldız Bek, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri ile çok sayıda partilinin katıldığı genel kurulun Divan Başkanlığı’nı Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın’ın, kâtip üyeliklerini ise Ali Rıza Özkan ve Garip Özgür’ün üstlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda sırası ile faaliyet ve hesap raporları okunarak kabul edildi.
Dilek ve temenni bölümünde ise söz alan partililer, bir taraftan iktidarı eleştirirken, diğer taraftan da parti içerisinde yaşanan sorunlara dikkat çektiler.
Partililerin konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Blok liste halinde yapılan seçimlerde Ali Suludere İlçe Başkanlığı’na seçilirken, yönetim kurulu asil üyeleri ise şu isimlerden oluştu:
Meltem Naciye Aksalman, Kamile Anar, Güngör Atak, Saadet Aydoğdu, Nazik Bulut, Hasan Bulut, Erdoğan Çakar, Ufuk Erden, Ümüt Gökay, Serdar Gümüş, İsmail Kalender, Duran Keçeci, İrfan Olukçu, Hakan Saran, Gülsemin Türkoğlu, Nurcan Yücel.
Yönetim kurulu yedek liste ise şu şekilde:
Elvan Saran, Şentürk Gülnaz, İsmail Taştan, Erdal Kırtepe, Nurhan Deli, Hülya Özdemir, Fatma Olukçu, Saliha Beker, Ali Saran, İbrahim Yakar, Necdet Kapısız, Yücel Turap, Mesude Keskin, Derya Savaş, Levent Yirci, Esra Ersöz.


Ali Rıza Suludere, bu kez seçimle İlçe Başkanı oldu. 



(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim