CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Tufan Köse, beraberinde Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Başkanı Hasan Suvacı ve Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile birlikte Eğitim-Sen Çorum Şubesi’ni ziyaret etti.

11 Mart’ta yapılan şube kongresinde seçilen yeni yürütme kurulu üyelerini tebrik eden Köse, “Aynı hedefe farklı yollardan yürüyoruz. Hedefimiz tam demokratik, bağımsız, laik, sosyal bir hukuk devleti. Bu anlamda Eğitim-Sen ve KESK bileşenlerine soylu mücadelesinde başarılar diliyorum. CHP olarak Çorum’da işçi ve memur sendikalarıyla sıcak bir diyalog içerisindeyiz. Bu nedenle her zaman KESK ve Eğitim-Sen’in yanındayız.

Bu ülke hepimizin. Aydınlığa ve çağdaşlaşmayan doğru giden bir geminin içerisindeyiz. Dönem dönem bu gemiyi bir grup geriye götürmek için çaba gösteriyor ancak bizim hedefimiz belli” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül ise, “Çorum Eğitim-Sen olarak, gerek hak ve özgürlükler mücadelesinde, gerekse de eğitim sorunlarıyla ilgili yaptığımız çalışmalarda siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve halkımızla birlikte hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çorum’da eğitimin sorunlarıyla ilgili hazırladıkları raporu, CHP Genel Merkezi bünyesinde oluşturulan Emek Bürosu’na iletilmek üzere CHP İl Başkanlığı’na sunduklarını belirten Gül, “Bu rapor, Genel Merkez’deki Emek Bürosu’nda ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Böyle bir dönemde Emek Bürosu’nun çalışmasını anlamlı buluyorum.

Kamuda ihraçlar konusunda CHP’nin büyük desteğini gördük. Haksız, hukuksuz bir şekilde görevlerinden ihraç edilen emekçilerin Meclis’te sesi oldular” diye konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim