CHP İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, İl Genel Meclisi üyeleri Yıldız Bek, Burçin Solmaz Polat, İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları yöneticilerinin katıldığı ziyarette Belediye Meclis Üyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şahaste Uçar, Kadın Kültür Sanat Merkezleri Koordinatörü Nuran Hakyemez, İlahiyatçı Zehra Yıldırım ile Kadın Meclisi üyeleri de hazır bulundu.
Kadınlar olarak ortak paydalarının Çorum olduğunu düşünerek Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde neler yapılıyor, projeler ve çalışmaları neler yerinde görmek istedikleri için bu tür bir ziyaret planladıklarını söyleyen Firdevs Yalçın, bu taleplerinin olumlu karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Çorum açısından kadınların ilgi alışverişi ve beyin fırtınası yapmasının önemine değinerek CHP olarak kendilerinin de her türlü katkıya hazır olduğunu anlatan Yıldız Bek ise bu tür toplantıların daha da sıklaştırılmasının ilimize katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.
CHP’li kadınların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahaste Uçar ise kişilerin karşıt düşüncelere sahip olabileceğini, siyasete kadın elinin daha fazla değmesi gerektiğine inandığını, kadının olduğu yerde daha güzel işlere imza atıldığını kaydederek “Kadınlar enerjilerini toplumun faydasına çevirmelidir. Siyasi partiler bir yere geliyorsa bunda kadınların emeği büyüktür” diye konuştu.
Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ve sohbet edilen ziyarette Ankara’da yaşanan hain saldırıdan duyulan üzüntü de dile getirildi. Toplantıda bu tür olayların anaların elbirliği ile mücadele etmesiyle önlenebileceğine de vurgu yapıldı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim