Seçime CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere ve partililer katıldı. Seçim öncesi konuşan İl Başkanı Suludere, demokratik bir seçim sergilendiğini belirterek partili kadınları tebrik etti.

Firdevs Yalçın ise partide 5.5 yıldır görev yapmanın onurunu yaşadığını belirterek, yönetimdeki arkadaşlarına ve mücadelede kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Seçimlerin bir8 bayrak yarışı olduğunu ve bu seçimde aday olmayacağını belirten Yalçın, “Biz kadınlar, Türkiye’nin bağımsızlığına devrimci bir iktidara sahip olmasına, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olmasına talibiz. Biz kadınlar cumhuriyetin değerlerini savunmak için varız. Var olmaya da devam edeceğiz. Kendi gücümüze güvenerek bu karanlığı birlikte aşacağız” dedi.

Gülhan eke ise konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak Orta Anadolu’nun kavşak noktası olan güzide Çorum’da CHP bayrağını daha ileriye taşımak için kadınların toplumsal haklarını savunmak için kadın kolları il başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Mevcut durumda AKP zihniyetini yenebilecek gücün kadınların ve gençlerin elinde olduğunu belirten Eke, altı okun ışığında cumhuriyet değerlerdi ve ilkeleriyle devrimci ve örgütlü yapının bu karanlığın üzerine bir güneş gibi doğacağını anlattı.

Göreve geldiği ilk dakikadan itibaren partiyi çorum genelinde 2019 sistem değişikliği, kader oylaması için hazır duruma getireceklerini belirten Eke, bu sürecin çok hassas ve dikkatle götürülmesi gereken bir süreç olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste olarak seçimlere giren Gülhan Eke CHP İl Kadın Kolları Başkanı seçilirken il yönetiminde: Aysel Güneş, Temam Çakar, Satı Önal, Filiz Aydın, Perihan Atak, Birsel Karıncalı, Dürdane Yetilmiş, Ayten Turan, Meltem Necmiye Aksalman ve Hanım Ardık’tan oluştu.

Kurultay delegeliğine ise Firdevs Yalçın, Kamile Anar, Sultan Özcan, Saadet Aydoğdu seçildi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirilen Merkez İlçe Kadın Kolları Genel Kurulu’nda da Destegül Sezer, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığına seçildi. Yapılan seçimde Merkez İlçe Yönetimine: Satı Tüccar, Nuray Odabaş, Aynur Öz, Reyhan Bolat, Nevriye Uzun, Güler Sarıarslan, Hülya Özdemir, Yeter Gök. Yedek: Gülten Yalçın, Müşerref Kaltakçı, Zahide Atçal, Şehriban Güner, Sultan Aybaş, Birgül Çetin, Gülderen Çetin, Aynur Bolat seçildi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim