CHP İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyarette bulundu.
Ziyarete İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Çorum Milletvekili ve milletvekili adayı Tufan Köse, Çorum Milletvekili Adayları Dinçer Solmaz, Saim Topgül, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldı. Ziyaret sohbet havasında geçerken bazı açıklamalar yapıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek söze başlayan Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş “ Biz tüm siyasi partilere eşit mesafede duruyoruz. Bizim taraf olduğumuz tek konu Çorum ve Çorum halkının mutluluğu, ekonomisidir. Çorum’un huzuru neredeyse biz orda oluruz. Biliyorsunuz Arife günleri bayramlara hazırlıktır. Seçim öncesi yapılan çalışmalarda buna benzer. Bu günlerde Çorum’un sorunlarını konuşmak gerekir. Biz siyasi partilerin yaptığı her iyi işi alkışlarız. Kendilerine başarılar diliyorum” dedi.
Bütün siyasi partilerin amacının ülkeyi iyi yöneterek halka hizmet etmek olduğunu belirten İl Başkanı Yıldırım da “Ülke ne kadar iyi yönetilirse bundan hepimiz faydalanırız. Birde bizi deneyin diyoruz. Bizim vaatlerimiz bütçenin yüzde 2.8’i bize kaynak nerde diye soranlara şunu diyoruz. Çaldırmayacağız, kaçak saraylar yaptırmayacağız. Biz asgari ücreti 1500 TL yapınca insanlar paralarını yastık altında saklamayacak, gidecek esnaftan alışveriş yapacak. Ekonomide sirkülasyon olacak. Devlet katma değer vergisi alarak zarar etmeyecek. Bizi böyle sıcak karşıladığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ticaret Borsası Başkanı Bektaş’ın icraatlarını takip ettiklerini ve gurur duyduklarını belirten Milletvekili Köse de iktidarın alternatifi tek partinin CHP olduğunu kaydetti. Tarım sektöründe üreticinin zor şartlarda çalıştığını, maliyetlerin yüksek olduğunu ve bu nedenle üreticinin göç etmek zorunda kaldığını belirten Köse, “Biz insanların doğduğu yerde doymasını istiyoruz. Çok gelişmiş kapitalist ülkelerde bile çiftçi bizim çiftçimiz kadar ezilmiyor. Gübreyi çiftçimizin kullanacağı dönemde sübvanse etmek gerekir. İnsanların aklıyla dalga geçilmesin” dedi.
Çorum’un dünyadaki ilk ticaret merkezlerinden olduğunu hatırlatan Milletvekili adayı Solmaz ise üretimi artırmak için programlarının hazır olduğunu bildirdi. Konuşmaların ardından CHP heyetine Ali Bektaş tarafından Borsa’nın işleyişi hakkında bilgi verildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim