Grup adına konuşan Semrin Kaleli, Çanakkale’de Atatürk’ten “Taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” talimatını alan 57. Alayın düşmanı geri püskürttüğünü ancak bu alaydan da kimsenin hayatta kalmadığını vurguladı.

Atatürk’ün savaşta evlatlarını yitirmiş olan analarda seslenişinin üzerinden 100 yıl geçtiğini anlatan Kaleli, 100 yıl öncesinden bu zamana sömürgecilik kılıfının yerini yenidünya düzenine, küreselleşmenin ise demokratikleştirme kisvelerine bıraktığını anlattı.

Kendi çıkarları peşinde koşan ülkelerin Ortadoğu’da, Afrika’da hala anaları ağlatmaya devam ettiğini kaydeden Kaleli, “Artık anaların gözlerin yaş değil kan damlıyor. Bebeklerin sütsüz, çocukların anasız, hastaların ilaçsız, açların aşsız, zihinlerin ışıksız, dillerin duasız, gözlerin renksiz, dudakların türküsüz kalmadığı, anaların evlat acısı çekmediği, insanca yaşayacağımız, barış içinde sevgi dolu en önemlisi anaların gün yüzü göreceği, emekçilerin de mutlu olacağı bir dünyada nice Anneler Gününü kutlamayı diliyoruz” dedi.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim