İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender ve çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu genel kurulda tek liste halinde yapılan seçimde mevcut başkan Onur Topkül yeniden Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilerek güven tazeledi.

Genel kurulda bir konuşma yapan Topkül, Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne dek Türk gençliğinin önemli bir rol oynadığını belirterek, “1919'da cephelerde süngüyle emperyalizme karşı savaşan gençlik; Gezi direnişinde, Ankara Garı’nda ve 16 Nisan referandumunda aynı ruhla, aynı bilinçle faşizme karşı mücadele etmiştir.

Kökünü bu topraklardan alan biz gençler Cumhuriyeti'ne, vatan ve hürriyet mücadelesine, Mustafa Kemal Atatürk değerlerine sahip çıkıyoruz.

Biz tarlada çalışan Fatma ananın alın teriyiz. Biz ailesinden utanarak harçlık alan işsiz gencin onurlu duruşuyuz. Biz atanamadığı için intihar eden binlerce gencin sesiyiz.

Biz 17 yaşında Erdal Eren'in, 26'sında Mahir Çayan'ın, 19'unda Ali İsmail Korkmaz’ın, 22'sinde Abdullah Cömert'in, 23'ünde Hüseyin İnan'ın, 25'inde Yusuf Aslan'ın kararlı duruşu, bakışıyla emperyalizme diz çöktüren Deniz Gezmiş'in dik duruşuyuz.

Biz 1919 ruhuyla 2019'a hazırlanacak olan kafasından yorulmayı, korkmayı, sinmeyi geçirmeyen gençleriz. Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz” dedi.

Geleceği; gençlerin ve genç dimağların taşıdığı tuğlarla örmeye ant içtiklerini kaydeden Topkül, açıklamasında şunları söyledi:

“Kimseye yaslanmadan yardımlaşarak mücadele vermeyi öğrettik birbirimize.

Görevde olduğumuz sürece kimsenin adamı olmayacağımızın, kimsenin arkasına boncuk gibi dizilmeyeceğimizin, doğru bildiği yolda ilerleyen idealist, ilkeli bir gençlik örgütü olacağımızın sözünü veriyorum.

Hedef 2019. Umudu yeşertmeye, başka bir geleceğin temellerini atmaya başlıyoruz.”

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim