CHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığı, 17-25 Aralık 2013 tarihinde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun 2. yıldönümü dolayısıyla parti binasına pankart astı.
17-25 Aralık tarihlerinin 'Hırsızlıkla Mücadele Haftası' olarak kutlanması talep edilen afişte "ayakkabı kutularına, çelik kasalara, para sayma makinelerini unutmadık babacım" ifadesine yer verildi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, 17-25 Aralık'ın Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yapıldığı tarihler olarak kayıtlara geçtiğini belirterek, 17-25 Aralık'ın Türkiye'de 'Hırsızlıkla Mücadele Haftası' olarak kutlanması gerektiğini söyledi.
17-25 Aralık operasyonunda Bakan çocuklarının gözaltına alınarak, Bakanların görevlerinden istifa edip, ettirildiklerini vurgulayan Suludere, "Görevinden istifa eden Bakanlardan biri televizyonda canlı yayında 'rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Dönemin Başbakan'ın talimatıyla yapıldı' ifadesini kullanmıştır" dedi.
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun delilleri kabak gibi ortada duran yolsuzluk operasyonu olduğunu ileri süren CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, açıklamasında şöyle dedi:
"Bu operasyondan sonra yapılanlar, yönetmelik değiştirmek, yasa değiştirmek, hakim ve savcıları görevden almak, sürmek, polisleri görevden almak sürmek olmuştur.
17 Aralık günü paraları sıfırlayanlar, 'yolsuzluk yargılanmasın' diye adaleti, hukuku, yargıyı da sıfırlamışlardır.
Bugün artık kimse yargıya güvenmemektedir. Bütün bu yapılanlar, yapılan açıklamalar yüzsüzlüğün ve arsızlığın boyutlarının yolsuzluğu geçtiğini ortaya koymuştur.
30 yaşında bakan çocuklarının evlerinden çıkan para sayma makineleri ve para kasaları, ayakkabı kutularının açıklaması henüz yapılamamıştır.
4 Bakanın Yüce Divana sevk edilmesi sürecinde TBMM’de yapılan oylamada bazı AKP Milletvekillerinin de bakanların Yüce Divana gitmesi yönünde oy kullandığı unutulmamalıdır.
Buna rağmen yine AKP oylarıyla Meclisi aklama yerine dönüştürmek, Yüce Divan’dan bakan kaçırmak doğru olmamıştır.
Yolsuzluk soruşturmasını “ne istediler de vermedik” dedikleri 'Paralel Yapının darbesi' diyerek itibarsızlaştıranlar, 17 Aralık’tan beri hukuk devletine, hukuka darbe yaptılar. Oysa 17 Aralık öncesinde, o savcılar 'Temiz Eller Operasyonu' yürütüyor, polisler ise kahramanlık destanı yazıyordu. Türkiye yolsuzluğu da, yolsuzluğa karşı yapılanları da, yüzsüzlüğü de aşacak, yapanın yanına bırakmayacak bir demokrasiye, hukuk düzenine kavuşacaktır."
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim