24 Haziran'da yapılacak erken genel seçimler öncesi CHP'de İl Başkanı değişikliğine gidildi.

CHP Çorum Örgütü’nde Ali Rıza Suludere’nin Milletvekili aday adaylığı gerekçesiyle istifa etmesiyle boşalan İl Başkanlığı görevini Başkanvekili Hayati Serbes yürütüyordu.

Yeni başkanı seçmek üzere Başkan Vekili Hayati Serbes başkanlığında toplanan CHP İl Yönetim Kurulu, Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Eray’ı oybirliğiyle İl Başkanlığı’na seçti.

Toplantıda ayrıca bir süre önce istifa ile boşalan İl Sekreterliği’ne Hasan Başpınar seçilirken, İl Başkan Vekilliği’ne Hayati Serbes, Hasan Eray Tüfekçi’den boşalan Bilişimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine ise çiçeği burnunda İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ergen getirildi.

Oy birliğiyle CHP İl Başkanlığı'na seçilen 32 yaşındaki Hasan Eray Tüfekçi, daha sonra görevi, İl Başkan Vekili Hayati Serbes’ten devralarak göreve başladı.

Yönetim Kurulu Üyeleri ile günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektiren İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirtirken, sosyalmedya aracılığıyla yaptığı açıklamada; “Cumhuriyet ilkeleri laik bağımsız Türkiye’nin teminatı Cumhuriyet Halk Partisinde bayrak yarışında bayrağı teslim aldım, iktidara emin adımlarla hep birlikte koşacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim